Nemzetközi szupersztárok a Zsinagógák Hetén

Nagyszabású programsorozattal készül az EMIH lezárni az 5781-es héber naptár szerinti évet. Az újbudai Bocskai úti illetve a 6. kerület Vörösmarty utcai zsinagógák megnyitója mellett a kibővült újlipótvárosi zsinagóga és zsidó közösségi centrum, a Zsilip felavatása és az óbudai zsinagóga bicentenáriumának ünneplése is a Zsinagógák Hete névre hallgató rendezvénysorozat része lesz.

A 11. kerület Bocskai útján található zsinagóga felavatásának napján, a zsinagógától pár méterre, az Újbudai Parkszínpad területén kerül, egy év kényszer-kihagyás után, ismét megrendezésre a Sóletfesztivál, melyet nagyszabású koncert zár.

A két fellépő nemzetközi sztár Alex Claire, ortodox énekes, aki pár éve talált vissza zsidó gyökereihez, azóta Izraelben a stúdiók és a jesiva között osztja meg az idejét, és a zsidó vallást pár éve felvett, nemrég óta az Egyesült Államokból szintén Izraelbe költözött feketebőrű rapper, Nissim Black.

Alex Claire-t nem kell a magyarországi közönségnek bemutatni, számos alkalommal járt már hazánkban, többek közt a Sziget Fesztivál és az A38 hajó meghívására, Too Close című, 2012-ben megjelent dala a nemzetközi slágerlistákra is felkerült.

Alex Clare – Too Close

My New Album ‘Tail Of Lions ‘available on ITunes http://smarturl.it/TailOfLions or my website http://www.alexclare.com/home.html #TailOfLions————–…

Nissim Black az ortodox zenei világ különleges figurája. A seattle-i születésű zenész 2011-ben, ortodox rítus szerint vette fel a zsidó vallást és zenei karrierjét egyedi, zsidó rap műfajban folytatja.

https://www.youtube.com/watch?v=NJzEqTD2X7Y

A koncertek a Sóletfesztivál napján, augusztus 29-én lesznek, további információért és programokért illetve jegyvásárlási lehetőségért keresse a zsinagogakhete.hu oldalt.

Újra zsinagógát avat az EMIH

A VI. kerületi Vörösmarty utca 55. szám alatt található ortodox imaház 1983 körül zárhatott be, most teljes felújításon esett át és újranyitja a kapuit a hívek számára az augusztus végén kezdődő Zsinagógák Hete című rendezvénysorozaton