Kínos: Biden kirakta a netre, ahogy CIA-ügynökökkel tanácskozik

A Fehér Ház közzé tett egy képet, amelyen Biden egyedül ül Camp David egyik konferenciatermében. Előtte egy képernyő volt, amelyen Kamala Harris alelnök és más virtuális megbeszélésen részt vevő többi tisztségviselő arcai voltak láthatóak. Köztük CIA-ügynököké is – írja az International Business Times.

„Ma reggel az elnök és az alelnök találkozott a nemzetbiztonsági csapatukkal és magas rangú tisztviselőkkel, hogy meghallgassák az afganisztáni civil személyzetünk és más afgán szövetségeseink evakuálásáról, valamint a Kabulban fennálló biztonsági helyzetről szóló friss híreket”

– állt a híressé vált tweetben.

The White House on Twitter: „This morning, the President and Vice President met with their national security team and senior officials to hear updates on the draw down of our civilian personnel in Afghanistan, evacuations of SIV applicants and other Afghan allies, and the ongoing security situation in Kabul. pic.twitter.com/U7IpK3Hyj8 / Twitter”

This morning, the President and Vice President met with their national security team and senior officials to hear updates on the draw down of our civilian personnel in Afghanistan, evacuations of SIV applicants and other Afghan allies, and the ongoing security situation in Kabul. pic.twitter.com/U7IpK3Hyj8

A képernyő közelebbi vizsgálata során azonban kiderült, hogy a találkozón a CIA tisztviselői és a dohai hírszerzőállomás három embere is részt vett. A képen az arcuk is látható volt.

A kép hamarosan elterjedt az egész közösségi médiában, és sokan ostorozták miatta az amerikai elnököt, amiért leleplezte külföldi ügynökeit.

„Szép munkát végzett a Fehér Ház kommunikációs stábja. Gondolom, ki akartátok vágni a „CIA” és „Doha Station” feliratokat. Ti amatőr idióták”

– tweetelte Jim Geraghty, a National Review munkatársa.

Biden elnök letérdelt Rivlin haredi kabinetfőnöke előtt

Joe Biden elnök a hét elején szokatlan gesztussal fejezte ki tiszteletét izraeli kollégája kabinetfőnöke iránt.