Donald Trump Jr. egyetért a tálibokkal a Facebook-cenzúrával kapcsolatban

Kedden a tálibok sajtótájékoztatót tartottak az afganisztáni Kabulban lévő elnöki palotában – az elsőt azóta, hogy elfoglalták a fővárost és száműzetésbe kényszerítették Ashraf Ghani afgán elnököt – írja az Business Insider.

A szólásszabadság helyzetére vonatkozó kérdésre válaszolva Zabihullah Mudzsahid tálib szóvivő kitért, és azt mondta, hogy a kérdést inkább a Facebooknak kellene feltenni.

A bejegyzést megosztotta Donald Trump Jr. is, azzal a szöveggel mellékelve, hogy egyetért az elhangzottakkal.

Annak ellenére, hogy a tálibok nemrégiben győzelmet arattak Afganisztánban, tartalmaikat továbbra is tiltja a Facebook, mivel terrorista szervezetként tartják őket nyilván.

„A tálibokat az amerikai törvények terrorista szervezetként szankcionálják, és a veszélyes szervezetekre vonatkozó irányelveink értelmében kitiltottuk őket szolgáltatásainkból”

– mondta a Facebook szóvivője a BBC-nek.

„Ez azt jelenti, hogy eltávolítjuk a tálibok által vagy a nevükben fenntartott fiókokat, és megtiltjuk a dicséretüket, támogatásukat és képviseletüket”.

A republikánusok gyakran állítják, hogy a Facebookhoz hasonló közösségi médiavállalatok cenzúrázzák a konzervatív hangokat és véleményeket.

Donald Trump volt elnök legalább a következő két évre továbbra is fel lett függesztve a Facebookról, január 6-i capitoliumi zavargások után.

Az Instagram igazgatója: „Nem vagyunk semlegesek”

Facebook ügyvezető igazgatója, Sheryl Sandberg pedig azt nyilatkozta, hogy „örül, hogy a Facebook azt az utat választotta, hogy letiltja Trumpot.”