A Nyílt Társadalom Alapítvány elnöke megírta, hogyan kellene folytatni a harcot a nőgyűlölő tálibok ellen

A tálibok gyorsan kihasználták az amerikai erők Afganisztánból való kivonulása miatt keletkezett vákuumot. A Nyílt Társadalom elnöke véleménycikket írt a Financial Timeba arról, hogy mit tehet a nemzetközi közösség az afgánok jogainak védelme érdekében – írja a The National Interest.

Mark Malloch Brown szerint a világnak biztosítani kell a demokratikus jövőt Afganisztán számára:

„a donorkormányoknak és a magánfinanszírozóknak támogatniuk kell azokat a helyi afgán csoportokat és egyéneket, akik bátran kiállnak a jó kormányzás, a jogállamiság és az emberi jogok mellett.”

Open Society Foundations on Twitter: „The Taliban have been quick to exploit the vacuum created by the withdraw of U.S. and other forces from #Afghanistan. Open Society President @malloch_brown on what the international community can do to protect Afghans and their rights: https://t.co/LsCBAsdMnY pic.twitter.com/9BAiWlpEIc / Twitter”

The Taliban have been quick to exploit the vacuum created by the withdraw of U.S. and other forces from #Afghanistan. Open Society President @malloch_brown on what the international community can do to protect Afghans and their rights: https://t.co/LsCBAsdMnY pic.twitter.com/9BAiWlpEIc

„Ezek közé tartoznak a női csoportok, a független újságírók, valamint a vallási és etnikai kisebbségeket képviselő hangok, amelyeknek a kormány és a tálibok közötti bármilyen tárgyaláson tükröződniük kell.” 

– írta Brown.

„Nincs hová menni” – az elvált afgán nők veszélyben vannak

A tálibok újra bevezetik a nőket elnyomó iszlám törvényeket, az elvált nőket kényszerházasságok fenyegetik. Sokan az öngyilkosságot fontolgatják.