A tálibok az út szélére állították a csadorba öltözött CNN-riportert, mert nő (videó)

A riporter szerint, aki nemrég még haját mutatva tudósított, azt kiabálják, hogy „Halál Amerikára”, de amúgy „barátságosak” – írja a Mandiner.

Sajtótörténeti értékű tudósítást adott a CNN kabuli tudósítója, akivel egy ponton közlik, hogy álljon félre, mert nő. A csadorba öltözött Clarissa Ward pár hete még hajadonfőtt tudósította a CNN-t arról, hogy a tálibok messze vannak attól, hogy megközelítsék Kabult.

A tudósításban a tálib harcosok szemmel láthatóan élvezik a kamera jelenlétét, ám aztán félresöprik a riporternőt, és közlik, hogy „halál Amerikára”. A CNN tudósítója ennek ellenére kifejezetten barátságosnak tartja őket.

New Day on Twitter: „CNN’s @clarissaward reports on what Afghanistan looks like as the Taliban take over.https://t.co/pJuaHC3iBC pic.twitter.com/zx9shFE8Lj / Twitter”

CNN’s @clarissaward reports on what Afghanistan looks like as the Taliban take over.https://t.co/pJuaHC3iBC pic.twitter.com/zx9shFE8Lj

„A tálibok átvették Afganisztán fővárosában, Kabulban az elnöki palotát, miután Ashraf Ghani elnök elmenekült az országból. A több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkező Christiane Amanpour elmagyarázza, hogyan jutottunk ide, és mit jelent ez az afgánok számára” – áll a beharangozóban.