Az izraeliek 52%-a Netanjahut szeretné miniszterelnöknek

Egy friss felmérés szerint 12% akarja, hogy Naftali Bennett maradjon a kormányfő, és jelenlegi állás szerint az Új Remény be se jutna a Knesszetbe. 

Az ellenzéket vezető Likud népszerűsége nőtt az elmúlt hetekben, és a közvéleménykutatás szerint 32 képviselője jutna be a parlamentbe – számolt be az Arutz 7.

A felmérést Maagar Mohot készítette és az Israel Hayomban jelent meg péntek reggel.

A megkérdezettek közül idén először ért el 50% feletti eredményt Benjamin Netanjahu. Második helyen 23%-al Jáir Lapid áll. A jelenlegi miniszterelnököt Naftali Bennettet 12% szeretné továbbra is a miniszterelnöki székben látni.

Ha ma tartanák a választásokat akkor a Likud 32 helyet vinne el, ami hárommal több, mint amit legutóbbi júliusi felméréskor mértek.

Lapid Jes Atid pártja 18 képviselőt vihetne a parlamentbe, Beni Ganz Kék és Fehér pártja pedig 10. Gideon Sza’ár Új Remény pártja jelenlegi állás szerint be se jutna a Knesszetbe.

A Netanjahut támogató pártok 54 helyet nyernének, a baloldali blokk 51-et, és a jelenleg kormánykoalícióban levő jobbközép pártok pedig 15 helyet.

Az USA befagyasztja az Ábrahám Alapot

Az USA befagyasztja az Ábrahám Alapot, aminek következtében az Izrael és az Egyesült Arab Emírségek közötti üzleti kapcsolatok meginoghatnak.