Izrael megerősíti a libanoni határhoz közeli házakat

Alon Schuster izraeli védelmi miniszterhelyettes szerint a libanoni határ közelében lévő lakások megerősítése „a következő konfliktusban a hazai front és a polgári ellenálló képesség kritikus kérdését” fogja képezni — írja a Jewish News Syndicate.

Alon Schuster, izraeli védelmi miniszterhelyettes az ország északi részén találkozott a helyi tanácsok vezetőivel, és részleteket közölt azokról a tervekről, amelyek szerint rakétakilövés elleni védelmet telepítenek a libanoni határ közelében lévő házakba.

A védelmi minisztérium „Észak védelmezője” elnevezésű terve szerint a jövő hónapban nyolc, a határtól legfeljebb egy kilométerre fekvő településen kezdik meg a munkát az otthonok megerősítésére.

Schustert elkísérte a találkozóra az Izraeli Védelmi Erők Belügyi Parancsnokságának Pajzsvédelmi Osztályának vezetője, Yaniv Wolfer ezredes, és meglátogatott néhány helyszínt Felső-Galileában, köztük Moshav Yuvalt, ahol az első otthonok kapják meg a kiegészítő védelmet.

A programot a védelmi minisztérium és az IDF belügyi parancsnoksága vezeti. A 2021-22-es évre 250 millió sékel (77,5 millió dollár), a 2023-as védelmi költségvetésből pedig 500 millió sékel (155 millió dollár) támogatást kap.

Schuster elmondta, hogy „a védelmi költségvetés Benny Ganz, védelmi miniszter vezetésével történő megkötésének és jóváhagyásának eredményeként biztosítjuk az ’Észak védelmezője’ program végrehajtását”. A programot a politikai-biztonsági kabinet 2018-ban hagyta jóvá.

Schuster hozzátette, hogy az északi otthonok megerősítése „a következő konfliktusban a hazai front és a polgári ellenálló képesség kritikus kérdését fogja képezni”.

Már félmilliónál is több idős embert oltottak be harmadszor Izraelben

Igen biztatóak a tapasztalatok a már korábban újraoltott immunhiányosak körében, ugyanis negyven százalékuk vérében megjelentek azok az ellenanyagok, amik az első két adag után még nem.