Az anticionisták számára a komplett zsidó állam „megszállt terület”

A szlogenjeik és a térképeik elárulják őket: nem igaz, hogy csak Ciszjordánia státusa miatt aggódnak. Nekik maga a zsidó állam a probléma — olvasható a Tett és Védelem honlapján.

Hosszú évek óta látjuk, halljuk őket Nyugat-Európa utcáin, az utóbbi időben pedig még rá is kapcsoltak: magukat „anticionistáknak” tartó mozgalmak, utcai tüntetők, akik tagadják, hogy antiszemiták lennének, csak az izraeli „megszállást”, illetve a jobboldali kormányok településpolitikáját kifogásolják Ciszjordániában. Ezzel azt a látszatot keltik, hogy ha véget érne a telepépítés és a zsidó állam visszavonulna az ún. 1967-es zöld vonal mögé (tehát nem adminisztrálná Júdea és Szamáriát, Kelet-Jeruzsálemet és feladná a Golánt), megoldódna a problémájuk.

Dov Fischer rabbi rövid, de velős véleménycikkben bizonyítja be, mennyire hamis és álságos ez a feltételezés. A Palesztin Felszabadítási Szervezet 1964-ben alakult, három évvel a hatnapos háború előtt, amelynek következményeképpen a megtámadott, de győztes Izrael elfoglalta Ciszjordániát, Gázát, a Golánt, a Sinai-félszigetet, és felszabadította Kelet-Jeruzsálemet.

A PFSZ azonban már rögtön létrejötte után terrorcselekményeket követett el izraeli civilek ellen, hogy „felszabadítsa Palesztinát” – emlékeztet a szerző. Akkoriban még Jordánia uralta Júdeát és Szamáriát, és Egyiptom volt a megszálló a Gázai-övezetben. „A PFSZ terrorhadjárata nem arra irányult, hogy Jordániát vagy Egyiptomot kiszorítsa ezekről az illegálisan megszállt területekről, hanem arra, hogy a zsidókat kiűzze Tel-Avivból, Haifából, Ráanából és más városokból, bele a Földközi-tengerbe.”

Az arab-muszlim meggyőződés szerint szerint „Palesztina” mindig is egész Izraelt jelentette, nem csupán Júdeát és Szamáriát

— írja Fischer, példának hozva a palesztin terrorcsoportok emblémáit, beleértve a PFSZ-t, a Fatahot, a Hamászt és a Palesztin Iszlám Dzsihádot (PIJ). Ez az ő „megszállt palesztin területük” – nem Ciszjordánia vagy Gáza, hanem egész Izrael, írja a szerző.

„Ez világos, mint a nap, ott van a zászlóikon és transzparenseiken. Ez a logójuk.”

A logókon, térképeken és számos palesztin tankönyvben ugyanis nem létezik Izrael Állam, csak Nagy-Palesztina, A jelszavuk az, hogy „A folyótól a tengerig Palesztina szabad lesz”, ezt a szlogent hallhattuk tavasszal fél Európa Izrael-ellenes megmozdulásain („From the River to the Sea, Palestine will be free”).

A cikk folytatása itt olvasható:

https://tev.hu/az-anticionistak-szamara-egesz-izrael-megszallt-terulet/