Orbán Tucker Carlsonnak: „A kormány Izrael-párti és Amerika-barát”

A bevándorlásról, Európáról és Joe Biden „gengszterezéséről” is beszélt a miniszterelnök a Fox News népszerű műsorában, Tucker Carlson vendégeként. Úgy fogalmazott, a nyugati liberálisok nem tudják elfogadni, hogy a nyugati civilizáción belül létezik egy konzervatív nemzeti alternatíva, amely a mindennapokban sikeresebb – írja a Mandiner.

Carslon a műsor elején feltette kérdésként, hogy miért állt ki Magyarország egyedüli európai országként a migrációval szemben 2015-ben, amikor százezrek jelentek meg a déli határnál, és míg a többi tagállam üdvözölte az érkezőket, Magyarország nemet mondott.

„Ez volt az egyetlen ésszerű magatartás. Ha valaki a magyar államtól származó bármilyen engedély nélkül keresztezi a határodat, meg kell védened az országodat és azt kell mondanod, megállj”

– válaszolt a miniszterelnök.

Orbán kitért arra is, hogy a Bidenhez hasonló baloldali politikusok miért nem tudnak elképzelni egy nacionalista vagy konzervatív alternatív ideológiát:

„A nyugati liberálisok nem tudják elfogadni, hogy a nyugati civilizáción belül létezik egy konzervatív nemzeti alternatíva, amely a mindennapokban sikeresebb. Ezért kritizálnak minket. Ők magukért harcolnak, nem ellenünk. De mi példát mutatunk arra, hogy egy olyan ország, amely a tradicionális értékekre, a nemzeti identitásra, a kereszténység hagyományára épül, sikeres lehet – néha sikeresebb, mint egy baloldali-liberális kormány”

– jelentette ki Orbán.

„Furcsa azt tapasztalnia, hogy az amerikai baloldal egy olyan koalíciónak szorít, amelyben helyet kapnak az antiszemiták?”

– kérdezte Carlson a jövő évi választások kapcsán.

A miniszterelnök erre azt mondta, ha évekkel ezelőtt teszik fel neki a kérdést miszerint

 „megtörténhet-e, hogy a volt kommunista politikai erők koalícióra lépnek az antiszemita jobboldallal és együtt indulnak a választásokon egy Izrael-párti, Amerika-barát, NATO-párti, nyugati orientációjú kormánnyal szemben, mint amilyenek mi vagyunk, a válaszom azt lett volna, hogy ez lehetetlen”.

– mondta Orbán Viktor.

Az interjúról szóló teljes beszámoló itt olvasható, az interjú pedig visszanézhető itt.

Bezáratná a Harvardot és szerinte Orbán Viktor a demokráciáért harcol – Tucker Carlson interjút adott a Mandinernek

Carlson szerint a Kapitólium ostromában résztvevő tüntetők politikai okokból kaptak aránytalanul súlyos büntetést, a Republikánus Pártot néhány politikus kivételével pedig hasznavehetetlennek tartja.