Ben Shapiro könyvét ajánlja Orbán Balázs miniszterhelyettes

A kormánypárti politikus szerint az ortodox zsidó publicista fontos gondolatokat oszt meg a szülői felelősségről is.

„Az Amerikai Egyesült Államok hosszú évtizedek óta óriási kulturális hatást gyakorol a világra. Amerikai barátainknak sok olyan kulturális és társadalmi termékük van, amit – különösen napjainkban – nem nagyon szeretne a világ többi része átvenni. Ám ennél is több olyan vívmánnyal rendelkeznek, amire joggal irigykedhetünk. Bármennyire is furcsán hangzik, számomra az egyik ilyen a ‘show’ kulturális szerepe” – kezdi bejegyzését a miniszterhelyettes, melyet Facebookra írt.

„Az amerikaiak bizony nagyon is értenek ahhoz, hogy miként kell szórakoztató műfajokat teremteni. S itt most nem a kétes állagú valóságshowkra vagy a celebkultuszra gondolok, hanem sokkal inkább arra a tökélyre fejlesztett képességre, hogy szórakoztató, de jó minőségű és értékes tartalmakat tudnak kreálni az élet számos területén – beleértve a közéletet és a politikai vitákat. A ‘show’ tehát koránt sem pejoratív fogalom: a művészi eszközök és a szórakoztató stílus a közönség figyelmének fenntartását szolgálják, és így járhatják végig a mű – vagy a politikai vita – logikai láncait és juthatnak el a végső konklúzióig. Ezt a fajta showt nagyon hiányolom az európai közéletből” – folytatja.

„Az amerikai közéletben Ben Shapiro az egyik olyan szereplő, aki remekül űzi ezt a műfajt. Publicisztikáiban, előadásaiban, vagy éppen a saját Youtube-on futó műsorában igen szórakoztatóan érvel, az érveit viszont komoly tudományos összefüggések feltárásával támasztja alá. Shapiro műfajhű könyve már magyarul is olvasható A történelem jobb oldala – Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot? címmel” – írja Orbán.

A teljes bejegyzés alább olvasható.

Orbán Balázs: a Nyugat azért feszült, mert nincsen felívelő szakaszában

Orbán Balázs szerint a jobboldalon ragaszkodnak a zsidó-keresztény tradícióhoz, a hagyományos családmodellhez, a nemzetállamhoz, a kapitalizmushoz, és a munkára épülő társadalomhoz.