Egyre több vállalat követeli meg dolgozóitól az oltást

Az oltatlanok élete megnehezülhet, mivel a főnökeik egyre gyakrabban teszik kötelezővé a koronavírus elleni vakcinát – írja az Axios.

Az amerikai szövetségi kormány májusban kimondta, hogy a vállalatok jogszerűen megkövetelhetik a munkavállalóktól a koronavírus elleni védőoltást.

A COVID States Project által végzett felmérés szerint az amerikaiak 64%-a mondta júniusban és júliusban, hogy támogatná, ha a szövetségi, állami vagy helyi önkormányzatok mindenkitől megkövetelnék az oltást.

Úgy tűnik, hogy sok oltott amerikai kezdi elveszíteni a türelmét a még be nem oltott emberekkel szemben.

Az oltást kötelezővé tevő cégek:

– A Google vezérigazgatója, Sundar Pichai egy e-mailt küldött az alkalmazottaknak, amelyben bejelentette, hogy az irodába visszatérőknek be kell oltatniuk magukat. A vállalat emellett október 18-ig meghosszabbítja az otthoni munkavégzést.

– A Facebook közölte, hogy aki visszamegy dolgozni az amerikai irodákba, annak be kell oltatnia magát.

– A Netflix megköveteli, hogy az összes amerikai produkciójának szereplői be legyenek oltva, valamint mindenki, aki kapcsolatba kerül velük.

– A Walmart vezérigazgatója, Doug McMillon azt mondta, hogy a vállalat dolgozóit és vezetőit be kell oltani, a CNBC által megszerzett információk szerint.

– A BlackRock szerint csak a teljesen beoltott dolgozók térhetnek vissza az irodába – mondta a cég szóvivője a CNN-nek.

– A Morgan Stanley megtiltja, hogy minden oltatlan alkalmazott és ügyfél belépjen a New York-i központjába – jegyzi meg a CNN a dolgozóknak küldött emlékeztetőre hivatkozva.

– A Washington Post a hét elején tájékoztatta dolgozóit, hogy minden alkalmazottjától – beleértve a vendégeket is, akik be akarnak lépni az újság irodáiba – megköveteli, hogy igazolják, megkapták a védőoltást.

– Az Uber vezérigazgatója, Dara Khosrowshahi azt mondta, hogy az irodába visszatérni kívánó alkalmazottaknak teljes mértékben be kell oltaniuk magukat. Hozzátette, hogy az irodába belépőknek is maszkot kell viselniük, függetlenül az oltási státusztól.

– A Twitter eddig is megkövetelte, hogy az alkalmazottak beoltassák magukat, de a hét elején a cég közölte, hogy a közelmúltban megnövekedett koronavírusos megbetegedések miatt bezárja New York-i és San Franciscó-i irodáit.

– A Walt Disney Corporation kötelezővé teszi az oltást és minden újonnan felvett munkavállalótól is elvárják majd:

„Azoknak az alkalmazottaknak, akik még nincsenek beoltva, a mai naptól számítva 60 napjuk lesz arra, hogy elvégezzék a protokollt”

– közölte a vállalat.

Kamala Harris a Bibliára hivatkozik, amikor oltásra buzdít

Az amerikai alelnök szerint az oltás felvétele a felebaráti szeretet megnyilvánulása.