Egykori olimpikon: „Nem ismerek olyan női atlétát, akinek ne lett volna abortusza…”

Sanya Richards-Ross a Sports Illustrated Now-nak nyilatkozott a sportot körülövező kultúráról, amely arra ösztönzi a sportolókat, hogy áldozatot hozzanak és „bármit megtegyenek” a legmagasabb szintű teljesítmény elérése érdekében – számolt be róla a National Review.

 „Szó szerint nem ismerek olyan női atlétát, akinek ne lett volna abortusza … és ez szomorú.”

– nyilatkozta Sanya.

Sanya a helyzetet az egyetemeken egymás között keringő téves információknak tulajdonítja, miszerint lehetetlen teherbe esni azoknak a nő sportolóknak, akiknek az extrém edzés miatt elmarad a menstruációs ciklusuk.

Richards-Ross azt mondta, hogy „egyáltalán nem volt más választása”, és azt kockáztatta, hogy egy élet munkáját veszíti el, ha nem szakítja meg terhességét.

Maggie Gray on Twitter: „”I literally don’t know another female track athlete who hasn’t had an abortion.” @SanyaRichiRoss shares her story in ‘Catching Grace’ pic.twitter.com/tMHfT8RP4W / Twitter”

„I literally don’t know another female track athlete who hasn’t had an abortion.” @SanyaRichiRoss shares her story in ‘Catching Grace’ pic.twitter.com/tMHfT8RP4W

Azóta született gyermekének az apja, az NFL-sztár Aaron Ross, sem tudott vele lenni, amikor felkereste az abortuszklinikát.

„Semmi sem zavarhatta meg az edzője, Tom Coughlin edzésmenetrendjét. Semmi.”

– mondta Sanya.

„Hosszú időbe telt, mire megértettem, hogy nem a döntéseim és választásaim összessége vagyok, hanem Isten gyermeke. Képes vagyok bármilyen bűnre, és Isten szeret engem a bűnös természetem ellenére is. Ez segített meggyógyulni”

–nyilatkozta korábban az abortuszt követő gyógyulásáról.

Véget ér valaha az abortusz-vita?

Az abortuszt ma már a nyugati világban a nők alapvető jogának tekintik, de az etikai kérdések ezzel nem szűntek meg. Hajdú Tímea írása.