Megvan az első izraeli aranyérem

Artem Dolgopyat izraeli tornász történelmet írt vasárnap, 14,933-as eredménnyel olimpiai aranyérmet nyert a 2020-as tokiói olimpián a férfi talajgyakorlatok döntőjében. Ez volt Izrael második olimpiai aranyérme 1948-as fennállása óta – írja a The Jerusalem Post.

Dolgopyat a győzelem után a riportereknek azt mondta:

„Nem igazán találok szavakat, még mindig a mennyben vagyok. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, mindenkit szeretek”

– nyilatkozta.

Amy Spiro on Twitter: „🏅GOLD MEDAL FOR ISRAEL!!!🏅Israeli gymnast Artem Dolgopyat wins a gold medal in the floor exercise!!!🇮🇱🥇🇮🇱🥇🇮🇱🥇🇮🇱 pic.twitter.com/ZwlVXOmbra / Twitter”

🏅GOLD MEDAL FOR ISRAEL!!!🏅Israeli gymnast Artem Dolgopyat wins a gold medal in the floor exercise!!!🇮🇱🥇🇮🇱🥇🇮🇱🥇🇮🇱 pic.twitter.com/ZwlVXOmbra

Dolgopyat hozzátette, hogy

„a talajgyakorlatom nem volt a legjobb, a selejtezőben jobban sikerült. Nagyon stresszeltem, hogy ez még az éremhez sem lesz elég, de mindenki izgult és hibázott, ez pedig elég volt nekem, és nagyon boldog vagyok”.

– mondta.

Izraelnek is ajánlotta olimpiai ezüstérmét az iráni rezsim elől elmenekült dzsúdós

„Köszönöm Izraelnek a pozitív energiát. Ez az érem Izraelnek is szól […] Remélem, hogy az izraeliek is örülnek ennek a győzelemnek.”