Úgy tűnik vállalja a szaúdi dzsúdós a mérkőzést izraeli ellenfelével szemben

A szaúd-arábiai Tahani al-Qahtani, széleskörű támogatást kap a szaúd-arábiai közösségi médiában, hogy vállalja az izraeli versenyző, Raz Hershko elleni pénteki mérkőzést – írja az AlarabyaNews.

Al-Qahtani, egyike a jelenleg Tokióban tartózkodó két szaúdi női olimpikonnak, akit a női dzsúdó 78 kg-os kategóriában sorsolták össze Hershkoval.

Jól értesült források szerint a szaúd-arábiai küldöttség zöld utat adott al-Qahtaninak az izraeli ellenféllel való megmérkőzésre, hogy megkímélje őt és a szaúdi dzsúdószövetséget az esetleges nemzetközi szankcióktól, amelyek a visszalépéssel járnának.

Avi Kaner ابراهيم אבי on Twitter: „Two amazing female judokas from Saudi Arabia 🇸🇦 and Israel 🇮🇱 will face off at the #Olympics on July 30. Best wishes to both Tahani Al-Qahtani 🇸🇦 and Raz Hershko 🇮🇱. h/t @RealYazeedX pic.twitter.com/GLFrC21sgI / Twitter”

Two amazing female judokas from Saudi Arabia 🇸🇦 and Israel 🇮🇱 will face off at the #Olympics on July 30. Best wishes to both Tahani Al-Qahtani 🇸🇦 and Raz Hershko 🇮🇱. h/t @RealYazeedX pic.twitter.com/GLFrC21sgI

„Győzelem vagy vereség, a mi szemünkben hős vagy. Sok szerencsét, te vagy az ország büszkesége” – tweetelték sokan a bátorítására.

A Nemzetközi Dzsúdószövetség szombaton felfüggesztette Fethi Nourine algériai dzsúdóst és edzőjét, Amar Benikhlefet, amiért a verseny kezdete előtt visszaléptek, miután a sorsolás szerint egy izraeli ellenféllel kellett volna megmérkőznie.

Izraelnek is ajánlotta olimpiai ezüstérmét az iráni rezsim elől elmenekült dzsúdós

„Köszönöm Izraelnek a pozitív energiát. Ez az érem Izraelnek is szól […] Remélem, hogy az izraeliek is örülnek ennek a győzelemnek.”