Libanonból beszivárgott terroristákat keres az izraeli hadsereg

Az izraeli hadsereg katonái csütörtök kora reggel kezdtek átfogó kutatásokat a libanoni határ mentén, miután figyelmeztetés érkezett a libanoni határt átlépő két gyanúsítottról – írja az Arutz7.

Az IDF szóvivői egysége elmondta: „Az IDF megfigyelő csapatai észrevettek két gyanúsítottat, akik Libanonból Izrael területére léptek át az ún. kék vonalon. Jelenleg még keresik a két gyanúsítottat, és minden eszközt felhasználnak az elfogásukhoz”.

„A csapatok elszigetelték azt a területet, ahol a gyanúsítottak feltételezhetően rejtőznek és lezárták a környék útjait. A két közeli közösség lakóit arra utasították, hogy maradjanak otthonaikban ”- tette hozzá a közlemény.

A hét elején szirénákat adtak ki Nyugat-Galileában, a libanoni határ közelében.

Az IDF szóvivői egysége elmondta, hogy két rakétát lőttek ki Libanonból Izrael területére. Az Iron Dome elfogott egy rakétát, a második pedig egy nyílt területen robbant fel.

Az IDF tűzzel válaszolt libanoni terület felé, a helyi lakosok több robbanást hallottak, sérülésekről vagy károkról nem számoltak be.

Mindeközben szerda este a szíriai média arról számolt be, hogy az ország légvédelmi rendszerei aktiválódtak egy izraeli légicsapást követően Homsz városánál.

A szíriai hírügynökség szerint a légvédelmi rendszereknek sikerült elfogniuk a rakéták egy részét. Állítólag robbanások hallatszottak a környéken, többek között Észak-Libanonban is.

Rakétákat lőttek Libanonból Izraelre

Az izraeli hadsereg válaszlövéseket adott le.