Ezrek tüntettek Georgiában, miután meghalt az LMBTQ-ellenes tüntetők által megvert újságírók egyike

Több ezren utcára vonultak a miniszterelnök lemondását követelve vasárnap Georgiában, miután belehalt sérüléseibe az egyik újságíró, akit korábban LMBTQ-ellenes aktivisták megvertek.

Alekszander Laskaravát, a TV Pirveli operatőrét vasárnap holtan találta otthonában az anyja, miután egy héttel korábban többtucatnyi kollégájával együtt őt is megtámadták a fővárosban az aznapra tervezett melegfelvonulás ellen tüntetők.

A tiltakozók megbénították a forgalmat, számos, a történésekről tudósító, LMBTQ-propagandistának bélyegzett újságírót megvertek, üvegekkel dobáltak. A rendezvényt a Tbilisi Pride nevű aktivistacsoport végül lefújta, rámutatva, hogy a hatóságok nem garantálják megfelelően a résztvevők biztonságát.

Laskaravát egyik munkatársa szerint mintegy húszan támadták meg, meg is kellett műteni, de csütörtökön kiengedték a kórházból.

Halála oka egyelőre ismeretlen. A rendőrség vizsgálatot indított.

Irakli Garibasvili miniszterelnök „tragédiának” nevezte a férfi halálát.

A vasárnapi demonstráció résztvevői a tettesek mihamarabbi felelősségre vonását, valamint a kormányfő lemondását követelték, aki szerintük a felvonulás nyilvánosság előtti elítélésével bátorította az erőszakot.

A chicagói leszbikus menet égő izraeli zászlót posztolt

A Dyke March egy washingtoni ága már korábban betiltotta a zsidó szimbólumokkal ellátott szivárványos zászlók használatát.