Úgy tűnik, továbbra sem utazhatnak turisták Izraelbe

Az egészségügyi tárca állítólag halasztást fog ajánlani a turistákra vonatkozó beutazási tilalommal kapcsolatosan a kabinetnek, bár hivatalos döntés a kérdésben még nem született.

Hónapok óta tartó halasztás után Izrael várhatóan nem fogja feloldani a turistákra vonatkozó beutazási tilalmat jövő hónaptól kezdődően a koronavírus különböző variánsai továbbterjedése miatti növekvő aggodalmak közepette – írja az Új Kelet online izraeli-zsidó hírportál az izraeli 13-as csatorna szombat esti riportjára hivatkozva.

Izrael eredetileg májusban nyitotta volna meg a külföldi turisták beutazása előtt a légteret, de az Egészségügyi Minisztérium akkori ajánlásai szerint júniusra, majd augusztusra halasztották a nyitást, és most tovább fogják tolni szeptemberig.

Az elmúlt hónapok során kísérleti jelleggel néhány turistacsoport beutazhatott ugyan az országba, de az önállóan utazó turisták számára mindvégig nem oldották fel a zárlatot.

Az egészségügyi tárca állítólag halasztást fog ajánlani a kabinetnek, bár hivatalos döntés a kérdésben még nem született.Az Egészségügyi Minisztérium ezenkívül azt is javasolni fogja, hogy a gyermekek a következő tanévet az úgynevezett „kapszulákban” történő oktatás keretében kezdjék el, „az oltással nem rendelkező iskolások egészségének védelme érdekében”.

A teljes cikk itt olvasható el.

Izraeli adatok szerint kevésbé hatékony a Pfizer-vakcina a koronavírus delta variánsa ellen

Azon esetek többségében, amikor beoltott embereknél kialakult a Covid-19, a tünetek enyhék voltak.