A Capitolium előtt tiltakoznak az antiszemitizmus ellen

A „NE FÉLJ: A zsidó néppel való szolidaritási tüntetés” címet viselő gyűlésen neves aktivisták, vezetők, választott tisztségviselők és antiszemita támadások áldozatai vesznek részt — értesült a The Jerusalem Post.

Július 11-én sokféle ember gyűlik össze a washingtoni Capitolium előtt, hogy a világszerte növekvő antiszemitizmus közepette szolidaritást vállaljon a zsidó néppel.

„Itt az ideje, hogy a zsidó emberek és szövetségeseink a mi rugalmas közösségünk többszólamú hangján keresztül felszólaljanak az antiszemitizmus ellen”

olvasható a gyűlés honlapján.

„A mi sátrunk nagy. Szeretettel várunk minden cionista, zsidó szervezetet és szövetségest. Ha hiszel abban, hogy zsidó népként jogunk van békében és biztonságban létezni itt az Egyesült Államokban és Izraelben egyaránt, akkor hozzánk tartozol”.

A felszólalók között lesz Elisha Wiesel, Elie Wiesel holokauszt-túlélő fia; Norm Coleman, volt amerikai szenátor és a Republikánus Zsidó Koalíció (RJC) elnöke; Ron Klein, volt kongresszusi képviselő és az Amerikai Zsidó Demokrata Tanács (JDCA) elnöke; Alma Hernandez, Arizona állam képviselője; Noa Tishby, izraeli színésznő és aktivista; Derek Black, volt fehér fajgyűlölő; és Blake Flayton, cionista diákaktivista.

No Fear Rally

No Description

A szponzorok között szerepel az RJC, a JDCA, a Rágalmazásellenes Liga, az Amerikai Zsidó Bizottság, az Észak-Amerikai Zsidó Szövetségek és mások.

Regisztráció a gyűlés honlapján érhető el. Ingyenes buszok indulnak Bostonból, New Jerseyből, New Yorkból, Baltimore-ból és Philadelphiából, de regisztrációhoz kötött.

További információért látogasson el a honlapjukra vagy az esemény Facebook-oldalára, melyen a cikk megjelenésének időpontjáig közel kétezren regisztráltak.

Bár nem világos, hogy van-e összefüggés, a gyűlés neve hasonlít a 2020 januárjában az antiszemitizmus ellen tartott „No Hate No Fear” gyűléshez, amikor több százan gyűltek össze a Zsidó Ügynökség jeruzsálemi irodája előtt, párhuzamosan a New Yorkban tartott szolidaritási menetben részt vevő 25 ezer emberrel.

Ezekre a gyűlésekre az antiszemita támadások újabb sorozatát követően került sor, amelyek közül a legjelentősebb egy Monseyben elkövetett késeléses támadás és egy Jersey City-i kóser szupermarketben elkövetett lövöldözés volt.

25 ezren meneteltek Brooklynban az antiszemitizmus ellen

„Reméltük, hogy az antiszemitizmus a múlt része, most viszont azt látjuk, hogy felemeli a ronda fejét, és ezt nem ignorálhatjuk”.