18+-os besorolásúnak minősítették a Lego „progresszív büszkeség” játékkészletét

A LEGO kiadott egy új Pride-alapú játékkészletet, amelyet a progresszív büszkeség zászlajáról mintáztak, és amely a jelek szerint a gyerekeket célozza meg — írja a Daily Wire.

Az új készlet címe „Everyone Is Awesome”, és 11 figurát mutat be különböző frizurával és arctalan fejjel a progresszív büszkeség zászlajának minden színében. A készletben egy lila színű drag queen is szerepel.

A terméken a LEGO azt állítja, hogy azt a 18 éven felüli közönségnek tervezték, bár Matthew Ashton díszlettervező egy nyilatkozatában azt mondta, hogy a készletet a gyerekekre gondolva találták ki.

Ashton felidézte a tizenéves korában szerzett tapasztalatait, amikor meleg férfiként coming outolt, és azt mondta, hogy ha ezt a készletet a szeretteitől kapta volna, akkor jobban támogatottnak érezte volna magát.

„A gyerekek a példaképeink, és mindenkit szívesen látnak, függetlenül a hátterétől. Ez olyasmi, amire mindannyiunknak törekednünk kellene” – mondta Ashton. „Ha életemnek azon a pontján kaptam volna ezt a készletet valakitől, akkor nagy megkönnyebbülés lett volna tudni, hogy valaki támogat. Tudni, hogy van valaki, aki azt mondja: ‘Szeretlek, hiszek benned. Mindig itt leszek neked.’ Tehát bizonyos értelemben ez a sorozat nem csak az LMBTQIA+ közösségnek szól. Hanem az összes szövetségesnek is – szülőknek, testvéreknek, barátoknak, iskolatársaknak, kollégáknak stb.”.

Ugyanebben a nyilatkozatban Ashton elmondta, hogy a designban halványkék, fehér és rózsaszín figurák szerepelnek, hogy „támogassák és felkarolják a transz közösséget”, a lila drag queen pedig „egyértelműen az LMBTQIA+ közösség mesés oldalára utal”.

A The Washington Free Beacon beszámolója szerint ez az első olyan LEGO készlet, amellyel a vállalat az LGBT mozgalom támogatását hirdeti, bár a LEGO Trafalgar Square készlet tartalmazott egy Pride zászlót, és a vállalat cserélhető menyasszonyi és vőlegényi „BrickHeadz”-eket árul, hogy elkerüljék a „heteronormativitást” a házasságban.

A LEGO negatív sajtóvisszhangot kapott a játékokkal foglalkozó aktivistáktól, akik szerint a vállalat nem eléggé „éber”, mivel a játék alacsony nehézségi szintje ellenére 18+-os besorolású. A „Gayming Magazine” egyik írója szerint a készlet „nem félelmetes”.

„Sajnos, ami nem félelmetes, az az, hogy ez a készlet 18+-os besorolású” – olvasható a cikkben. „Általában a Lego készleteket a bonyolultság alapján osztályozzák korhatár szerint, de az Everyone is Awsome (Mindenki nagyszerű) készlet mindössze 346 darabból áll, amiből egy egyszerű derékszögű diorámát lehet építeni, így ez a készlet lényegesen egyszerűbb, mint például a Lego City Town Centre készlet (790 darab, 6+ besorolású), vagy a Roxfort titkok kamrája készlet (hatalmas 1176 darab, 9+ besorolású).”.

A LEGO olyan LMBT „szövetséges” szervezetekkel lépett partnerségre, mint a Workplace Pride, a Stonewall és az Open for Business. A vállalat támogatja a Diversity Role Models nevű, brit székhelyű jótékonysági szervezetet is, „amely a gyermekek inkluzivitásra és empátiára való nevelésén dolgozik, hogy támogató és befogadó jövő generációkat építsen”.

A Washington Free Beacon szerint a Diversity Role Models olyan online tevékenységeket biztosít a gyerekeknek, amelyek célja, hogy megtanítsa őket az LMBT befogadásra. Az anyagot állítólag egytől hét évesek számára tervezték, és olyan tevékenységeket tartalmaz, amelyekben a gyerekeket arra kérik, hogy érdeklődjenek a „szeretet az szeretet” kifejezés fontosságáról. A jótékonysági szervezet egy „szórakoztató LMBT+ inkluzív gyerekdal” zenei videóját is elkészítette. A videóban egy nem hagyományos családi dinamika jelenik meg, és egy drag queen is látható benne.

A Ben & Jerry’s inkább bojkottálja a közösségi médiát, de nem bojkottálja Izraelt

A népszerű fagylaltmárka nem kívánt állást foglalni a legutóbbi gázai terror idején.