Ismét két áldozatot követelt az izraeli arab közösségben zajló erőszakhullám

Elgázoltak majd megkéseltek szombaton egy 18 éves fiatalt egy veszekedés során Kafr Kaszem arab faluban.

Ezzel  43-ra emelkedett az izraeli arab közösségben zajló erőszakhullám áldozatainak száma idén – írja az Új Kelet online izraeli-zsidó hírportál.

A rendőrség letartóztatta a falu két 20 év körüli lakóját a gyilkossággal kapcsolatban.

Ahmad Isszát súlyos állapotban kórházba szállították, ahol belehalt sérüléseibe. Az eset során egy másik 16 éves fiatalember könnyebben megsebesült.

Péntek este lelőtték és megölték a 19 éves Khaled Nakhast az észak-izraeli Názáretben. A rendőrség közölte, hogy vizsgálatot indított gyilkosság gyanújával.

כאן חדשות on Twitter: „הנרצח הלילה בצפון: חאלד עמר נח’אש, בן 19 מנצרת(מיכל וסרמן) pic.twitter.com/gMkW9r6NGN / Twitter”

הנרצח הלילה בצפון: חאלד עמר נח’אש, בן 19 מנצרת(מיכל וסרמן) pic.twitter.com/gMkW9r6NGN

Szerdán a 28 éves Majszar Othmant fejbe lőtték két gyermeke előtt Haifán.

Naftali Bennett miniszterelnök múlt vasárnap a heti kabinet-ülésen bejelentette, hogy Izrael nemzeti tervet valósít meg az ország arab szektorában elkövetett bűnözés kezelésére.

,,Ma reggel beszéltem a közbiztonsági miniszterrel, és megállapodtunk abban, hogy a lehető leghamarabb megfogalmazunk egy nemzeti tervet a bűnözés elleni küzdelemre az arab közösségben”

– mondta Bennett a Miniszterelnöki Hivatalban tartott ülésen, Jeruzsálemben. „Ezt minden dimenzióban meg fogjuk tenni: polgári, gazdasági és természetesen bűnügyi szempontból is. Ez mindenekelőtt maga a közösség vágya, és természetesen általános nemzeti érdek”.

A Bennett megjegyzéseit megelőző négy napban öt arab izraeli állampolgár halt meg fegyveres támadásban. A miniszterelnök megjegyezte, hogy 2021 eleje óta „több tucat embert gyilkoltak meg az arab közösségben” – emlékeztet az Új Kelet írása.

Belehalt a zavargásokban szerzett sérüléseibe az izraeli űrkutatási központ volt igazgatója

Avi Har-Event májusban szállították kórházba égési sérülésekkel és füstmérgezéssel, miután arab tüntetők felgyújtották azt az akkói hotelt, ahol megszállt.