Megkéseltek egy rabbit Boston külvárosában

Shlomo Noginski rabbi a Brighton negyed Chábád központja előtt állt, mikor megtámadták. 

Csütörtök délután megkéselték Noginski rabbit, a Shaloh House Chabad Center előtt Boston külvárosában. A rabbi a központban dolgozott, mint rabbi és mint tanár – írja a Chabad Lubavitch Headquarters.

A gyanúsított először pisztolyt fogott rá és az autójához akarta kísérni, dulakodni kezdtek és a tettes többször leszúrta a rabbit. A gyanúsítottat a bostoni rendőrség gyorsan elfogta.

A rabbi a kórházi ágyából azt üzenete, hogy hálás a rendőröknek és minél hamarabb szeretné folytatni a munkáját. A férfi súlyosabb sebesülései még ápolásra szorulnak.

Dov Hikind on Twitter: „BREAKING: Chabad rabbi in Boston viciously stabbed by gun-wielding assailant.Motive and identity of suspect remain unknown. pic.twitter.com/iUIoKa5HxP / Twitter”

BREAKING: Chabad rabbi in Boston viciously stabbed by gun-wielding assailant.Motive and identity of suspect remain unknown. pic.twitter.com/iUIoKa5HxP

„Nagyon megérintett minket a közösség támogatása. Szorosan együttműködünk a rendőrséggel, hogy tiszta képet kapjunk arról, hogy mi történt, és nem fogunk nyilatkozni a motivációról, amíg zajlik a nyomozás” 

jelentette ki Dan Rodkin rabbi, a Shaloh House igazgatója.

A gyanúsítottat a helyi rendőrség 24 éves Khaled Awadként azonosította. Egyelőre nem erősítették meg az antiszemita motivációt – írja a Times of Israel.

A városrész kongresszusi képviselője a progresszív szárnyat erősítő Ayanna Pressley, aki hangos kritikusa Izraelnek. Pressley Twitteren kijelentette, hogy imádkozik a sebesült rabbiért.

Az incidens alatt a helyi Chábád épületében éppen nyári tábor zajlott.

Véget ért az amerikai zsidóság aranykora?

Az antiszemitizmus soha nem látott mértékű fellángolása az Egyesült Államokban még a leglelkesebb amerikai zsidókat is arra kényszeríti, hogy átgondolják, vajon a rájuk váró jövő olyan virágzó és biztonságos-e, mint amilyennek gondolták.