Iskolabusz felrobbantásával fenyegetőzött, most egy demokrata támogatásával lenne a városi tanács tagja

Ubax Gardheere szomáliai származású, magát progresszívnak nevező amerikai aktivista 2010-ben felszállt egy diákokkal teli buszra és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja, a menekülő gyerekeket pedig gyávának nevezte. 

Ubax Gardheere, aktivista és állami alkalmazott a Seattle-ben található King County körzet városi tanácsának a tagja szeretne lenni 11 évvel azután, hogy egy iskolabusz felrobbantásával fenyegetőzött – számolt be a Post Millennial.

Gardheere 2010 január 12-én felszállt a Chinok Middle School iskolabuszára, amely épp indulni készült. A nő azt mondta a vezetőnek, hogy nemzetbiztonsági okokból nem indulhat a busz. A sofőr azonnal hívta a rendőrséget, majd megkérdezte a nőt, hogy valamelyik gyerekkel történt baj, mire a nő azt válaszolta: „Ha valami történni fog, az veled is megtörténik.”

The Post Millennial on Twitter: „Footage exclusively obtained by PM’s @thehoffather shows progressive candidate for King County Council @Ubaaxiina walking on to a school bus, saying she might have a bomb or a gun, and calling children „cowards” as they flee. Read more here: https://t.co/HMG0R7uYjJ pic.twitter.com/yRcDd7n89U / Twitter”

Footage exclusively obtained by PM’s @thehoffather shows progressive candidate for King County Council @Ubaaxiina walking on to a school bus, saying she might have a bomb or a gun, and calling children „cowards” as they flee. Read more here: https://t.co/HMG0R7uYjJ pic.twitter.com/yRcDd7n89U

Gardheere ezután azt mondta a sofőrnek, hogy ő muszlim és laza ruhái alatt lehet, hogy bomba vagy fegyver van. A nőt a helyszínre kiérkező rendőr letartóztatta.

Az ügyészség vádirata szerint a nő a vészkijárat felé menekülő gyerekeket gyávának titulálta, és azt kiabálta, hogy ők a hibásak, ha valami történik az osztálytársaikkal.

A nő az őt letartóztató rendőrnek azt mondta, hogy „kész arra, hogy meghaljon.”

Miután kiderült, hogy a nőnél nem is volt fegyver a bíróság enyhe ítélettel elengedte.

Tizenegy évvel később a Gardheere demokrata támogatással indul a helyi tanács egyik székéért. Rebecca Saldana a demokrata párt állami szenátora a következőt mondta az aktivistáról: „Követem Ubaxot bárhová.”

Az aktivista egy interjúban elmondta, hogy korábban mentális problémákkal küszködött. A nő jelenleg a helyi kormányzatnak városfejlesztési osztályán dolgozik.

Májusban Gardheere posztolt egy videót egy palesztin párti seattle-i rendezvényről, amin az egyik felszólaló azon bánkódott, hogy nem sikerült a közel-keleti zsidóság kiirtása.

Ilhan Omar, a demokraták és a zsidók

Azok a zsidók, akik azt hiszik, hogy a progresszív politika és a woke kultúra felkarolása megvédi őket, durva kiábrándulásnak néznek elébe.