Felépült a COVID-ból, egymillióan követik az Auschwitz-túlélőt a TikTokon — videó

Ismerkedj meg a 97 éves auschwitzi és koronavírus-túlélővel, aki a remény és a tolerancia üzenetét kínálja az interneten — írja a The Jerusalem Post.

Lily Ebert 97 éves Auschwitz-túlélő, aki csodával határos módon felépült a COVID-19-ből, a remény és a tolerancia bátor üzenetét szeretné megosztani a világgal. Ezt a TikTok videómegosztó platformon teszi, ahol a héten elérte az egymillió követőt.

Miután januárban túlélte a brutális koronavírus-fertőzést, Ebert dédunokája, Dov Forman megosztott egy fotót dédnagymamájáról a Twitteren, ahol az vírusként terjedt, és 14 millió embert ért el – számolt be a Jewish News.

Dov Forman on Twitter: „My 97-Year-old Great Grandma, Lily Ebert BEM – Auschwitz Survivor, has just recovered from Covid- 19. Today she went on her first walk in a month after making a miraculous recovery.❤️💪A fighter and survivor💪❤️ pic.twitter.com/1iuHkvjqIf / Twitter”

My 97-Year-old Great Grandma, Lily Ebert BEM – Auschwitz Survivor, has just recovered from Covid- 19. Today she went on her first walk in a month after making a miraculous recovery.❤️💪A fighter and survivor💪❤️ pic.twitter.com/1iuHkvjqIf

Azóta Forman a TikTok-on videókat oszt meg a hős Ebertről, amelyekben elmeséli, milyen borzalmakkal kellett szembenéznie tinédzserként, alig 16 évesen Auschwitzban, és válaszol a követői által feltett kérdésekre.

„Voltak női nácik Auschwitzban?”

— kérdezte az egyik követő.

„Igen, voltak náci nők Auschwitzban. És bizonyos értelemben még rosszabbak is voltak, mint a férfiak”

— válaszolta Ebert egy videoklipben.

Felemelő üzeneteket is megoszt:

„Soha ne add fel a reményt! Soha nem tudhatod, mit hoz a holnap”

— posztolta Ebert pénteken.

A TikTok közösségi médiaplatform legtöbb felhasználója 13 és 24 év közötti fiatal.

A Zsidó Világkongresszus (WJC) szerdán gratulált Ebertnek az egymilliomodik követője eléréséhez.

„Gratulálunk a #Holocaust túlélő Lily Ebertnek, hogy elérte az 1 millió követőt a TikTok-on! Milyen jó lenne, ha mind az egymillióan csak egy jócselekedetet vállalnánk! Gondoljatok bele, hogyan változtatnánk meg ezt a világot!”

— írta a WJC egy Tweetben.

Holocaust & COVID Survivor- ‘I Chose Life, I Cannot Give up, I Have to Fight’ | Good Morning Britain

The family of a 97-year-old Auschwitz survivor have been quietly celebrating after she took her first walk outside following her recovery from Covid-19. Lil…