Izrael 1 millió Pfizer-vakcinát ad a Palesztin Hatóságnak

Izrael és a Palesztin Hatóság megállapodást kötött koronavírus-vakcina ügyben, jelentette be pénteken a Miniszterelnöki Hivatal, valamint az egészségügyi és védelmi minisztérium.

Az egyezség értelmében Izrael körülbelül 1 millió adag Pfizer COVID vakcinát ad át a palesztinoknak, cserébe a Pfizer vakcinaszállítmányért, amelyet a palesztinok várhatóan szeptemberben vagy októberben kapnak meg – írja az Ujkelet.live

A Palesztin Hatósághoz kerülő vakcinák hamarosan lejárnak.

Izrael jelenleg elegendő oltóanyaggal rendelkezik saját szükségletei kielégítésére, hangsúlyozta a Miniszterelnöki Hivatal.

,,Izrael ma megállapodott arról, hogy 1,2 millió adag Pfizer-vakcinát juttat el a Palesztin Hatóságnak. Folytatjuk az együttműködés hatékony módjainak megtalálását a régió lakosainak érdekében”

– írta Twitteren Jáir Lapid külügyminiszter.

Izrael hónapokon át tartó intenzív kritikákkal szembesült a jogvédő csoportok és az egészségügyi szakemberek részéről, amiért nem nyújtott segítséget a palesztinoknak.

A Haaretz napilap csütörtökön már belengette a ma megerősített hírt, emlékeztetve, hogy a szállítmányról még a Benjamin Netanjahu vezette előző kormány döntött, de nem hajtották végre.

Borítókép: EPA/ABED AL HASHLAMOUN

„A Guardian antiszemita hazugságokat terjeszt Izrael vakcina programjáról”

„A baloldali brit újság, ami amerikai liberálisok körében is népszerű, antirasszizmusnak álcázza az antiszemitizmust”- írja Shany Mor az Algemeiner hasábjain.