Brit baloldali aktivista szerint a holokauszt-emléknapon meg kell említeni a „palesztin népirtást” is

Steve Price aktivista sokszor posztol Izraelről, és a Zsidó Hang a Munkáspártért támogatója – írja a Jewish Chronicle.

Price a Unite brit szakszervezet aktivistája azért támadta a hivatalos holokauszt-emléknapot, mert nem említi meg a „palesztin népirtást”.

Szerinte az emlékezésen helye lenne még a BLM-nek, a rabszolgaságnak, az imperializmusnak és a „palesztin népirtásnak” is.

„Nagyon fájt amit a nácik tettek a zsidókkal (…) és a kommunistákkal, a szakszervezetisekkel, a romákkal, a melegekkel és a fogyatékosokkal. De ez az emlékezés túl szűk. Miért nem (szerepel) a Black Lives Matter? Beszéljünk kérem a rabszolgaságról és a jóvátételről. Beszélhetünk a imperializmus véres örökségéről, a hódításról, a népirtásról népirtás után?”

Price említést tett az amerikai őslakosok kiirtásáról és a „palesztin népirtásról” is.

Az aktivista a lap szerint 2018-ban igyekezett lemondatni Jeremy Corbyn mérsékelt ellenfeleit. A BBC látott olyan e-maileket Pricetól, melyekben siettetni akarta Tom Watson korábbi helyettes munkáspárti vezető és John Spellar volt miniszter bukását. Ugyanebben az évben azokat támadta, akik Corbynt antiszemitának nevezték. Máshol arról írt, hogy Keir Starmer támogatói között akad egy adakozó, aki az Izrael Munkáspárti Barátai szervezet régi támogatója.

Price korábban arról is posztolt, hogy szerinte Izraelnek „nincsen története”, csak a „bűneinek” van története.

„A Guardian antiszemita hazugságokat terjeszt Izrael vakcina programjáról”

„A baloldali brit újság, ami amerikai liberálisok körében is népszerű, antirasszizmusnak álcázza az antiszemitizmust”- írja Shany Mor az Algemeiner hasábjain.