Tömegmészárlással és gyermekgyilkolással vádolja Izraelt Észak-Korea

Phenjan azután tett közzé erről közleményt, hogy májusban több ezer rakétát lőttek terroristák a zsidó államra.

„Izraelt egy extrém módon embergyűlölő és területi terjeszkedésre ambiciózus szellem hajtja” – írta nyilatkozatában Phenjan külügyminisztériuma június elején, amikor egy sor, ehhez hasonlóan megdöbbentő kijelentést tett közzé az észak-koreai diktatúra vezetése.

A The Jerusalem Post cikke szerint az ázsiai ország képviselői ezenfelül azzal vádolták Izraelt, hogy „állami finanszírozású terrorizmust folytat, valamint más nemzetek megsemmisítését végzi”.

„Nem túlzás azt állítani, hogy az egész Gázai-övezet egy hatalmas emberi mészárszékké vált, és gyermekmészárlások helyévé lett” – szerepelt a bizarr közleményben. Észak-Korea szerint ráadásul Izrael olyan emberiség elleni bűncselekményeket hajt végre, amik kihívások elé állítják az emberiséget a jövőben.

Észak-Korea nem első alkalommal tett hasonló Izrael-ellenes megnyilvánulásokat. A jóm kippuri háború idején pilóták küldésével segítette Egyiptomot, és máig fegyverekkel látja el a zsidó állam ellenségeit, köztük Iránt és Szíriát.

A The Jerusalem Post megjegyzi, hogy Észak-Korea olyan totalitárius diktatúra, amit a nemzetközi közösség minden alkalommal negatív példaként statuál. Az ENSZ 2014-es emberjogi jelentése szerint az országban olyan méretű és jellegű jogsértések zajlanak, amikhez hasonlóra nincs más példa a mai világban.

Az észak-koreai koncentrációs táborok hálózatáról 2017-ben a Washington Post közölt összeállítást.

Észak-Korea bizonyítottan támogatja a Hamászt

Phenjan az izraeli kormányt Washington imperialista lakájaként, a palesztinokat pedig a szabadságukért küzdő elnyomott népként tartja számon.