Hazaengedték a kórházból kisfiút, aki túlélte az olaszországi drótköteles balesetet

Az izraeli Eitan Birant a nagynénje vette magához. A kisfiúnak szerdán mondták el, hogy a szülei és a kistestvére meghaltak. 

Az öt éves Eitan két hetet töltött az intenzív osztályon miután túlélte a balesetet, amelyben 14 ember vesztette életét – írja a Ynet. 

Az orvosok szerint jelentősen javult az állapota.

Az észak-olaszországi kötélpálya-baleset miatt három embert tartóztattak le, köztük a helyszínt üzemeltető Mottarone kötélpálya-társaság tulajdonosát és vezetőjét. Luigi Nerinit a cég vezető mérnökével és a szerviz operatív vezetőjével együtt letartóztatták az olasz média szerint.

A tragédiában 14 ember vesztette életét, köztük a Biran család öt tagja. Eitant, aki családjával Olaszországban tartózkodott, a jelek szerint apja ölelése mentette meg, aki meghalt, amikor a kabin a földre zuhant.

Az orvosok szerint legalább hatvan nap kell a teljes fizikai gyógyuláshoz. A kisfiút Olaszországban élő nagynénje vette magához, és vitte haza a Milánótól délre fekvő Pavia városába.

A nyomozás ellenére a rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani, hogy miért szakadt el a kábel. Azt viszont megállapították, hogy a vészhelyzeti fék nem volt aktiválva, ami megállíthatta volna a kabint, és megmenthette volna a 14 utazót.

Izraelből egy orvostanhallgató és családtagjai vesztették életüket az olasz felvonóbalesetben

Egy izraeli orvostanhallgató és családtagjai is életüket vesztették az olaszországi drótkötélpályás felvonón az elmúlt hétvégén történt balesetben.