Legalább három palesztin meghalt az izraeli hadsereggel folytatott tűzharcban

A Palesztin Hatóság titkosszolgálatának két embere, illetve az Iszlám Dzsihád egyik terroristáját iktatta ki az izraeli hadsereg a Dzsenínnél folytatott tűzharcban — jelenti a Times of Israel.

A palesztin hírforrások szerint a tűzpárbaj akkor kezdődött, amikor az izraeli határőrség terrorizmus ellenes osztaga két olyan feltételezett palesztin terroristát üldözött a Palesztin Hatóság felügyelete alatt lévő Dzsenín városában, akik részt vehettek az izraeli hadsereg ellen elkövetett támadásokban az elmúlt hónapokban.

כאן חדשות on Twitter: „דיווחים פלסטיניים: שני אנשי מנגנון המודיעין הצבאי הפלסטיני נהרגו ליד מפקדת המודיעין הצבאי בג’נין מירי של כוח צה”ל שפעל בעיר, פלסטיני שלישי נפצע אנוש. לפי אחד הדיווחים, השניים היו מוצבים במחסום בעיר@galberger pic.twitter.com/LFmk6v77cU / Twitter”

דיווחים פלסטיניים: שני אנשי מנגנון המודיעין הצבאי הפלסטיני נהרגו ליד מפקדת המודיעין הצבאי בג’נין מירי של כוח צה”ל שפעל בעיר, פלסטיני שלישי נפצע אנוש. לפי אחד הדיווחים, השניים היו מוצבים במחסום בעיר@galberger pic.twitter.com/LFmk6v77cU

A palesztin katonai hírszerzés tisztjei, akik a Dzsenínen kívül őrködtek, észrevették a letartóztatási műveletet, amelyet az izraeli erők polgári járműből indítottak, és amellett döntöttek, hogy megállítják az izraelieket.

Nem világos, hogy a Palesztin Hatóság tisztjei tudták-e, amikor tüzet nyitottak, hogy a gyanúsítottakat üldözők izraeli biztonsági erők.

Izraeli részről nem történt sebesülés.

Eltérített EU-s segélyekből is finanszírozzák a palesztin terrorizmust?

Miért hagyják, hogy segélyeik felett egy joguralmat nem ismerő terrorszervezet nem elszámoltatható vezetői diszponáljanak? – tépelődik Seres László az Euronews-on megjelent elemzésében.