A varsói gettó falát megrongáló újságíró antiszemitizmusra tanítja a brit tanárokat

Egy újságírót, aki az egykori varsói gettó falára azt írta, hogy „Free Gaza and Palestine” (Szabadítsuk fel Gázát és Palesztínát), azzal bíztak meg, hogy tartson előadást a brit tanári szakszervezet tagjainak az antiszemitizmusról — írja a Jewish Telegraphic Agency.

Ewa Jasiewicz, aki 2010-ben Lengyelországban készítette a feliratot, három előadást tartott „Az antiszemitizmus megértése” címmel – jelentette kedden a londoni Jewish News.

Különben a Sky News egy másik újságírója, Mark Stone bocsánatot kért, amiért kedden a Twitteren azt írta egy antiszemitizmusra panaszkodó zsidó személynek, hogy „az Ön által tapasztalt ’zsidógyűlölet’ valójában a jelenlegi izraeli kormány politikájának, a tarthatatlan megszállás meghosszabbításának következménye”.

Az antiszemitizmus megkérdőjelezése vagy mentegetése miatt kritizált Stone azt írta: „Nagyon sajnálom, ha legutóbbi tweetem azt sugallta, hogy az antiszemitizmus valamilyen módon csak elképzelt” vagy Izrael által okozott.

Jasiewicz a foglalkozások előtt arra kérte a résztvevőket, hogy olvassanak el olyan anyagokat, amelyek „megkérdőjelezik az antiszemitizmus általános értelmezését”, és készüljenek fel arra, hogy meghallgassanak „négy prominens fekete brit zsidót, akik a zsidó közösségben tapasztalt rasszizmusról beszélnek”.

A múlt hónapban több tucat zsidó tanár lépett ki a szakszervezetből, miután annak munkatársai felszólították a pedagógusokat, hogy csatlakozzanak a palesztinbarát gyűlésekhez.

A múlt hónapban mintegy 230 palesztin halt meg a Gázából kilőtt több ezer rakétára válaszul indított izraeli légicsapásokban, amelyek 12 ember halálát okozták Izraelben.

Ezen hírek hatására jelentősen megnőtt az antiszemita incidensek száma Nagy-Britanniában, Európában és azon kívül is.

Miért vitatkoznak a zsidók és a lengyelek még mindig a holokausztról?

Ha Auschwitzról, mint „lengyel haláltáborként” beszélünk, nem pedig a nácik által épített, a zsidók tömeges meggyilkolásának felgyorsítása érdekében épített létesítményről, az ugyanúgy téves, mint azt állítani, hogy a 3 millió lengyel zsidót, maguk a lengyelek ölték meg.