Ortodox rabbik szerint a progresszív demokraták szítják a zsidók elleni erőszakos támadásokat

Miután négy demokrata képviselő levelet intézett Biden elnökhöz, amelyben elítélte a kongresszusi képviselők antiszemitizmusát, egy több mint 1 500 ortodox zsidó rabbit tömörítő csoport válaszul nyilvánosan elítélte a demokrata képviselők úgynevezett „csapatát”, akik többször is becsmérelték Izraelt — írja a Daily Wire.

Demokrata párti képviselők, Josh Gottheimer (NJ), Kathy Manning (NC), Dean Phillips (MN) és Elaine Luria (VA) azt írták Bidennek, hogy „mélységesen felkavarta őket az Egyesült Államokban a közelmúltban megugró antiszemita incidensek sora”, majd Marjorie Taylor Greene republikánus képviselőre hivatkozva azt írták: „választott tisztségviselők felelőtlen antiszemita retorikát használtak”.

Ezek közé tartoznak az egyik kongresszusi képviselő ismételt elfogadhatatlan antiszemita kijelentései, amelyekben az arcmaszkot és más COVID-19 –cel kapcsolatos közegészségügyi intézkedéseket ahhoz hasonlította, ami ‘a náci Németországban’ történt a holokauszt idején”.

A szerzők ezután elítélték a demokraták által használt retorikát: „Elutasítjuk a kongresszusi képviselők azon megjegyzéseit is, amelyekben Izraelt ’apartheid-államként’ és ’terrorcselekmény[ek] elkövetésével’ vádolják.”

Dov Fischer rabbi, az ortodox rabbikat tömörítő Koalíció a Zsidó Értékekért (CJV) nyugati regionális alelnöke rámutatott a demokraták és a republikánusok közötti különbségre az antiszemitizmus elítélésében.

„A zsidók elleni gyűlölködő retorika azóta erősödött, hogy az ‘Osztag’ (Squad) – Ilhan Omar (MN), Rashida Tlaib (MI), Ayanna Pressley (MA) és Alexandria Ocasio-Cortez (NY) képviselők – 2019-ben bekerültek a Kongresszusba. Most azt látjuk, hogy a republikánus vezetés aggódik, elítéli az érzékenységet nélkülöző kijelentéseket, míg demokrata kollégáik szabad utat adnak a nyílt gyűlöletnek”.

„Az »össz-kormányzati erőfeszítés« megköveteli, hogy a demokraták eltöröljék a soraikban elharapódzó bigottságot, ezt a négy képviselőt pedig dicséret illeti, amiért nyíltan beszélnek” – tette hozzá Fischer rabbi.

„A CJV megértését fejezte ki a levél kétpárti kritikájára tett kísérlete iránt, de elutasította az érzéketlen holokauszt-analógiákat, akár a maszkkal és az oltási követelményekkel kapcsolatban, akár más módon, mivel azok nem osztoznak a zsidók és Izrael elleni, szintén a levélben dokumentált megjegyzések nyilvánvaló bigottságában.

A rabbik megjegyezték, hogy a gyűlöletkeltő előítélet, amelyet mind az Osztag, mind a „palesztinbarát” tüntetéseken megosztottak pont az, ami most a zsidók elleni erőszakos támadásokat motiválja az amerikai városokban, és megteremti azt a ’sok zsidóval szemben ellenséges légkört«, amelyet a levél elítél« – jegyezte meg a CJV.

Avrohom Gordimer rabbi, a CJV Rabbikörének elnöke kijelentette: „Amikor valaki azt állítja, hogy a világ egyetlen olyan országa, ahol zsidó és arab kormánytisztviselők, törvényhozási tagok és legfelsőbb bírósági bírák vannak, egy »apartheid« állam, akkor a gyűlölet és a démonizálás nyilvánvaló”.

„Megértjük, hogy az íróknak, akik mind demokraták, politikai okokból mindkét oldal tagjait ostorozniuk kellett” – folytatta. „Ennek ellenére ez a négy zsidó képviselő nem tudott egyetlen demokrata képviselőtársat sem rávenni, sőt, még egy zsidó közösségen kívüli képviselőt sem, hogy csatlakozzon hozzájuk. Ez a hallgatás ijesztő üzenetet hordoz.

A Demokrata Pártnak többet kell tennie, méghozzá azonnal, hogy megfordítsa az antiszemita gyűlölet áradatát, amely most az országon végigsöpör”.

A liberálisok nem hallgathatnak, amikor a baloldal antiszemitizmust gerjeszt

Itt az ideje felismerni a kapcsolatot a zsidók felé irányuló gyűlölet és az Izraelt démonizáló progresszívek között. Ugyanilyen fontos, hogy a zsidó liberálisok felhagyjanak a Tlaib, Omar és Cortez fémjelezte „Osztag” szövetségesként való kezelésével.