Emírségi tisztviselő: „A palesztinoknak meg kell szabadulniuk a Hámásztól és Irántól”

A Neokohn főszerkesztője

 

Az Ábrahám-egyezmények tető alá hozásában segédkező Dr. Ali al Nuaimi, az Egyesült Arab Emírségek Szövetségi Nemzeti Tanácsának Védelmi, Bel- és Külkapcsolati Bizottságának elnöke azt írja az e heti Newsweek című presztizses lapban, hogy „a palesztin emberek jogait és reményeit a Hamasz megerőszakolta, hogy szolgálják az iráni agendát” – írja az i24News.

Elmondta, hogy folytatni kell az „iráni szélsőségek” elleni küzdelmet, és nem lehet visszafordulni attól a megállapodástól, amely normalizálta Izrael és az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Szudán és Marokkó közötti kapcsolatokat annak ellenére, hogy a Trump-kormány már nem volt hatalmon Washingtonban.

„Az Abraham-egyezmény bejelentése óta látjuk, hogy a bizalom és a tisztelet hídjait ki tudjuk építeni” – írja Nuaimi.

„Mi az Egyesült Arab Emírségekben lefektettük az alapokat; már megváltoztattuk az oktatási rendszert és a vallási figurák narratíváját, felkészítve az népünket a békéhez vezető útra.”

Nuaimi elismerte, hogy a Hamász és Irán megnyeri a propagandaháborút, és sajnálatát fejezte ki azzal az értelmezéssel kapcsolatban, amely a nemzetközi médiában uralkodott a közelmúltbeli konfliktus során, miszerint Izrael megszállja Gázát, miközben valójában azt „a Hamász foglalja el”.

Nuaimi szerint a terrorista szervezet, nem pedig Izrael az, amely szenvedést okoz a palesztin népnek.

„A Hamász és a palesztin vezetés túszul ejtette 2 millió palesztin elméjét, hogy érvényesítsék politikai és terrorista agendájukat” – zárja Nuaimi. „Azt akarjuk, hogy a palesztin emberek élvezhessék azt, amit mi élvezünk, megszerezzék azt, amin nekünk van, és jobb jövőt teremtsünk egy új generáció számára. De ezt együtt kell megtenni, a régió összes érdekeltjével, a civil szervezetektől az iskolákig, vallási vezetőkig és a kormányokig. Egyedül ezt nem tudjuk megtenni.”

Minden, amit a médiában nem mondanak el a Hamász terrorszervezetről

A történelem és a tények azt bizonyítják, hogy a palesztin csoportot nem érdekli a más, csak a terrorizmus és Izrael teljes elpusztítása; ezért Izraelnek nem csak joga van megtámadni a Hamászt, de tulajdonképpen kötelessége is ezt tenni.