Törölték a zászlós menetet, miután a rendőrség nem engedélyezte, hogy áthaladjon a muszlim negyeden

A jobboldali és nemzeti-vallásos szervezetek által tervezett jeruzsálemi zászlós menet szervezői hétfőn közölték, úgy döntöttek, lemondják a csütörtökre kitűzött eseményt, miután az izraeli rendőrség biztonsági okokra hivatkozva bejelentette, nem engedi, hogy a menet áthaladjon az óváros muszlim negyedén – írja az Ujkelet.live.

,,Ahogy tegnap este tisztázásra került, az esemény jelenlegi tervezete és időpontja – nincs jóváhagyva. Ha a szervezők úgy döntenek, hogy megváltoztatják a tervezetet és / vagy a dátumot, a kérdést a szokásos módon megvizsgálják” – közölte a rendőrség.

Május 10-én a Jeruzsálem-napra tervezett menetet biztonsági aggályok miatt elterelték a rendőrség és a palesztinok közötti összecsapások fokozódása közepette, majd feloszlatták, miután a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet rakétákat lőtt ki Jeruzsálemre, a feszültség csúcspontján. Ez 11 napos harcokhoz vezetett Izrael és a gázai terrorszervezetek között.

A menet eredetileg áthaladt volna a Damaszkuszi kapun – amely a legfrissebb eszkaláció előtti feszültségek lobbanáspontja volt -, valamint a Siratófal felé vezető arab negyedeken és területeken.

Szombaton a terrorista Hamász felszólította Jeruzsálem palesztin lakóit, hogy csütörtökön tömegesen vonuljanak az Al-Aksza mecsethez, hogy ,,megvédjék [Izrael] mesterkedéseitől”. Jachía Szinwar, a Hamász vezetője kijelentette: ,,Izraelnek bebizonyítottuk, hogy van ki megvédje az Al-Aksza mecsetet.”

A teljes cikk itt olvasható.

Késes támadás történt Jeruzsálemben, egy civil és egy katona megsérült

Késes támadásra került sor hétfőn kora délután Jeruzsálemben, a rendőrség főhadiszállásának közelében.