Felgyújtottak egy németországi zsinagógát

A hatóságok jelenleg a köztéri kamerafelvételeket vizsgálják az esettel kapcsolatban.

Felgyújtottak egy zsinagógát Ulmban szombat reggel, egy rendőr, aki szemtanúja volt a gyújtogatásnak, azonnal hívta a tűzoltókat, akik eloltották a lángokat – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung beszámolójára hivatkozva a Mandiner. Személyi sérülés nem történt. A rendőrség szándékos gyújtogatás miatt vizsgálódik, az esettel kapcsolatban a FAZ-nak úgy fogalmazott egy rendőrségi szóvivő, hogy

„aki egy gyúlékony anyaggal teli üveggel a kezében sétálgat a városban szombat reggel, az nem véletlenül cselekszik így.”

A hatóságok jelenleg a köztéri kamerafelvételeket vizsgálják, hogy fény derüljön a gyújtogató személyazonosságára. A német lap megjegyzi: napokkal korábban német és angol nyelvű, antiszemita tartalmú plakátok lepték el a zsinagóga környékét, így a rendőrség nem zárta ki, hogy a plakátragasztásokhoz hasonlóan a gyújtogatással is Izrael ellen tiltakoznak az elkövetők.

Germany: Manhunt underway after attempted arson attack on synagogue in Ulm

Subscribe to our channel! rupt.ly/subscribeA synagogue was attacked in Ulm, Baden-Wurttemberg, by an unknown arsonist Saturday morning.Investigators could be…

A gyújtogatást elítélte az ulmi polgármester, szombaton tüntetés formájában kívánják kifejezni szolidaritásukat a zsidó közösséggel – teszi hozzá a Mandiner.

Kétféle antiszemitizmus Németországban

Németországban az antiszemitizmus szónak két teljesen különböző értelmezése van. Krisztina Koenen írása.