A gázaiak eléggé kiborultak Manszúr Abbászra

A Hamász által uralt enklávéban opportunistának látják Abbászt, aki nem képviseli az arab közösséget – írja a Ynet.

A gázaiak úgy tekintenek Abbászra, mint aki a Muszlim Testvériség embere, és aki csak önmagát képviseli – nyilatkozta több helyi lakos.

Más megszólaltatott hozzászólók szerint Abbász nem képviseli az izraeli arabokat, csak egyéni érdekei fűzik az új vezetéshez.

A lap felidézi, hogy márciusban arab tüntetők elzavarták Abbászt egy tüntetésről, mely az izraeli rendőrség „gyilkosságait” ítélte el.

A cikk megszólaltat egy házai nőt, Suhair Amert, aki szerint „szégyenletes”, hogy egy palesztin „csatlakozik az izraeli kormányhoz saját népének leölésében”:

A cikk szerint a palesztinok nem számítanak lényegi különbségre mostani helyzetük és a lehetséges új kormány alatti helyzetük között.

„Akár Netanjahu, akár Bennett, nem lesz nagy változás nekünk, palesztinoknak, főleg Gázában, mert Izrael politikája ugyanaz az irányunkba, és nem fog változni” – mondja Abdelraouf Alajouri, egy helyi lakos, aki további harcokra számít Izrael és Gáza között.

Egy palesztin elemző arra számít, hogy Bennett belső gazdasági és szociális ügyekre fókuszál majd, és nem foglalkozik a palesztinok gondjaival.

Viszont nem is számít arra, hogy sokáig marad a kormány, mivel túlságosan eltérő frakciókból áll.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

A válásra ítélt kormány

Még azok az izraeli koalíciók sem bírták ki a múltban, melyeknek ki kellett volna bírniuk – írja Dov Fischer rabbi véleménycikkében.