Obama: Biden befejezi a munkát, amit elkezdtem

Az elnök elismeréssel beszélt volt alelnöke teljesítményéről. 

Barack Obama az Egyesült Államok korábbi elnöke egy interjúban azt nyilatkozta, hogy úgy gondolja, hogy Joe Biden azt a munkát folytatja, amit együtt elkezdtek az ő adminisztrációja alatt. Obama a New York Times podcastjében az Ezra Klein Showban arra a kérdésre válaszolt, hogy a jelenlegi politikai klímában vajon meg lehet-e változtatni valaki véleményét egy intézkedéssel – olvasható a New York Post oldalán.

„Úgy látom, hogy Joe és az adminisztráció befejezi a munkát. Ez egy érdekes teszt lesz. Azoknak az embereknek a 90%-a, akik már benne voltak az én adminisztrációmban is, csak folytatják és ráépítenek arra, amit elkezdtünk, lásd az egészségügyi reformot, a klímaváltozás (…)”

– jelentette ki a volt elnök.

Obama szerint még nem lehet tudni, hogy hatással lesznek a szavazókra az intézkedések.

„Ha sikeresek lesznek az elkövetkezendő négy évben, és azt gondolom sikeresek lesznek akkor annak meg lesz a hatása” – de állítása szerint túl nagy az identitás politika hatása a Twitteren és a médiában.

Obama saját magát a progresszív politika manifesztációjának nevezte és szerinte az elnöksége hozzájárult ahhoz, hogy progresszív irányba ment a politika.

Joe Biden novemberi megválasztása után tagadta, hogy elnöksége egy harmadik Obama ciklus lenne.

Biden elnöksége Obama harmadik elnöki ciklusa is lehet

A Fehér Ház közlése szerint Joe Biden rendszeresen konzultál Barack Obama volt elnökkel.