Izraelt apartheidezi az arab ex-pornósztár, az olvasók kinevették

Mia Khalifa a Twitteren szürcsölget olyan bort, amit a német megszállás alatt készítettek Franciaországban, miközben apartheidnek nevezi Izraelt. Az olvasók frappáns kommentekkel tették helyre az arab ex-pornósztárt.

A volt pornósztár, aki libanoni származású, lefotózta magát, amint a náci megszállás alatti időkben készült francia bort iszik.

Az üzenetet egyértelműen az izraelieknek címezte, hiszen odaírta, hogy a bora idősebb, mint az ő „apartheid »országuk«”.

Mia K. on Twitter: „My wine is older than your apartheid „state” pic.twitter.com/CTpAitpKZP / Twitter”

My wine is older than your apartheid „state” pic.twitter.com/CTpAitpKZP

Miután twitterezők kiemelték, honnan is jön a bor, Khalifa elkezdett védekezni az antiszemitizmus vádjával szemben, sértegetve az őt kritizálókat.

Más olvasók arra hívták fel a figyelmét, hogy Izrael az egyetlen ország a Közel-Keleten, ahol nem köveznék őt halálra a szakmája miatt. Az angolul kissé zavaros válaszában a jelek szerint arra utalt, hogy szerinte Szaúd-Arábiában vagy Szíriában talán mégsem bántanák, és hogy szerinte őt diszkriminálnák Izraelben libanoni származása miatt.

Mia K. on Twitter: „I’ll take my chances in Saudi and Syria, that „born in: Lebanon” on my passport wouldn’t go over well in „Israel” https://t.co/cuQkih7CCN / Twitter”

I’ll take my chances in Saudi and Syria, that „born in: Lebanon” on my passport wouldn’t go over well in „Israel” https://t.co/cuQkih7CCN

Khalifát a libanoni-kanadai mizráchi professzor, a PC nagy kritikusa, Gad Saad is „kiosztotta”. Miután Khalifa arról posztolt, hogy „Izrael az egyetlen veszély a demokráciára a Közel-Keleten”, a neves professzor így felelt:

„Az egyetlen? Szóval az összes arab ország a Közel-Keleten mintademokrácia? Korábbi pornósztárként azt gondolod, nagyobb toleranciát mutatnának irántad Gázában, mint Tel-Avivban? Több női jog van (szerinted) Gázában, mint Tel-Avivban?”

Tim Young on Twitter: „This tweet by @GadSaad is by far the best evisceration on Twitter in 2021. pic.twitter.com/P65zBtbojo / Twitter”

This tweet by @GadSaad is by far the best evisceration on Twitter in 2021. pic.twitter.com/P65zBtbojo

Egy másik olvasó pedig röviden korrigálta Khalifát:

„Tény: Izrael az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten”.