Gázából behatoló támadó megszúrt egy izraeli biztonsági tisztet

Vasárnap este az Eskol Regionális Tanácshoz tartozó Szadeh Avraham település közelében egy késsel felfegyverzett palesztin terrorista megtámadta és megsebesítette a város helyi biztonsági tisztjét – jelentette az Izraeli Védelmi Erők az Ujkelet.live szerint.

A gázai határhoz közeli incidens során a helyszínen levő másik biztonsági tiszt tüzet nyitott, és semlegesítette a támadót. A sérült tiszt kórházi kezelésre szorul.

A hadsereg a gyanúsított semlegesítéséről szóló jelentést követően nyilvánosságra hozta, hogy a támadó egy gázai palesztin lakos volt, aki az enklávé déli részéről érkezve szivárgott be izraeli területre.

A védelmi erők az esetet még vizsgálják.

A hadsereg jelentése szerint a terroristára a helyi közösségeket védő speciális biztonsági tisztek figyeltek fel, amikor a gázai és egyiptomi határ közelében fekvő Szadeh Avraham közösség közelében sétált az úton. Amikor odaléptek hozzá, a férfi elővett egy kést és megszúrta az egyik biztonsági tisztet. A helyszínen lévő másik tiszt lelőtte a támadót.

A gyanú szerint úgy tűnik, hogy a támadó a Gázai övezetből érkezett, de a biztonsági erők átkutatták a környéket annak megállapítására, hogy valóban így történt, ugyanis a palesztinok rendszeresen próbálnak átjutni az enkláve területéről, de ritkán fordul elő, hogy ilyen messzire jutnának, mivel az izraeli csapatok időben észreveszik és feltartóztatják őket.

A héber média [Kan] úgy tudja, hogy a gyanúsított feltehetően az Izrael és Gáza közötti Kerem Shalom átkelő közelében szivároghatott be és állítólag a dél-gázai Rafah területéről származó azonosító okmánnyal rendelkezett.

A Szadeh Avraham települést is magába foglaló Hevel Shalom régió lakosait az incidens után utasították, hogy maradjanak otthonaik közelében, amíg a biztonsági erők lehetséges cinkosokat feltételezve a környéket átkutatták, de más illegális belépőt nem találtak.

Izraelt a gázai enklávétól csúcstechnológiájú kerítés- és válaszfal védi a föld felett és alatt egyaránt. Ugyanakkor az övezetet körülvevő acélkerítésekben számos nehezen felfedezhető hiba van, ami az illegális belépéshez lehetőséget biztosít azok számára, akik a Hamász terrorszervezet által uralt övezetből a menekülés és nem feltétlenül izraeli civilek elleni támadás reményében próbálnak Izraelbe észrevétlenül beszivárogni.

Az incidens alig 10 nappal a Hamász által kirobbantott háborús konfliktust lezáró, jelenleg még határozatlan idejű, tárgyalás alatt álló tűzszünet idején történt.

Minden, amit a médiában nem mondanak el a Hamász terrorszervezetről

A történelem és a tények azt bizonyítják, hogy a palesztin csoportot nem érdekli a más, csak a terrorizmus és Izrael teljes elpusztítása; ezért Izraelnek nem csak joga van megtámadni a Hamászt, de tulajdonképpen kötelessége is ezt tenni.