A palesztinpárti mozgalom erősödése az antiszemitizmust is újabb fokozatba kapcsolta 

Az Izraelben zajló háborús események világszerte óriási lökést adtak az Izrael-ellenességnek és az antiszemitizmusnak. Egyre több országban rendeznek palesztinpárti tüntetéseket, melyek rendszeresen erőszakba, antiszemita támadásokba torkollnak.

Sokan próbálják az anticionizmust és az Izrael-ellenességet különválasztani antiszemitizmustól, azonban a valóság azt mutatja, hogy az egyre növekvő palesztinpárti mozgalom nem csak Izraelben, hanem világszerte jelentősen megszaporította az erőszakos antiszemita bűncselekmények számát – írja a Danube Institute blogja.

Ahogy egy holokauszttúlélő fogalmazott: Mindig eszünkbe kell, hogy jusson, hogy a zsidó népirtás többet nem fordulhat elő, hiszen olyan váratlanul lehet eljutni ezekhez a szörnyűségekhez. Most, hogy már tudjuk, hogy ilyen előfordulhat, sokkal hamarabb fel kell figyelni mindenre, ami gyűlölködés, ami rasszizmus. Borzasztóan figyelni kell, hogy mi történik a világban, és nem szabad abban reménykedni, hogy a dolgok maguktól rendbe jönnek.

Egy londoni palesztinpárti tüntetésen olyan antiszemita szólamokkal illették a zsidókat mint, hogy „megerőszakoljuk a lányaitokat” – teszi hozzá a cikk szerzője, Morvay Sáron.  A londoni tüntetésre emellett sokan szándékosan olyan cipőben mentek, amelyeknek a talpára felrajzolták az izraeli zászlót, hogy letapossák az zsidó állam jelképét. Az erőszak azonban nem csak a zsidókat érte Angliában:

Birminghamben a palesztin tüntetők betörtek egy youtuber családjának otthonába, mindössze amiatt, mert Izrael mellett állt ki egy videójában.

A palesztinpárti tüntetés emellett Ausztria fővárosában, Bécsben is antiszemitizmusba torkolt, mikor a „free palestine” szólamok mellett az egyik tüntető ocsmány káromkodással tagadta a holokausztot, melyre a tüntető tömeg elkezdett tapsolni. Németországban az iráni Izrael-ellenes tüntetésekhez hasonlóan a „Palesztinát felszabadító” gyűlésen zsinagógák előtt izraeli zászlókat égettek, valamint „Free Palestine” feliratot festettek azokra. Kanada egyik legnagyobb városában, Torontóban pedig Palesztin zászlókkal verték meg az izraeli szimbólumokat viselő aktivistákat.

Az antiszemitizmus az Egyesült Államokban is jelentősen felerősödött. Míg New Yorkban véresre vertek a palesztin tüntetők egy zsidó férfit, addig Portlandban egy palesztinpárti férfi késsel üldözött egy izraeli aktivistát.

Andy Ngô 🏳️‍🌈 on Twitter: „Breaking: In downtown Portland by the Justice Center/central police station, a man with a long knife chases a man and tries to stab him. @PortlandPolice did not respond to the scene. pic.twitter.com/Px1esEtEvu / Twitter”

Breaking: In downtown Portland by the Justice Center/central police station, a man with a long knife chases a man and tries to stab him. @PortlandPolice did not respond to the scene. pic.twitter.com/Px1esEtEvu

Seattleben pedig a tüntetők Németországhoz hasonlóan izraeli és amerikai zászlókat égettek. A palesztin aktivistákhoz köthető antiszemita erőszakos tetteket sajnos több oldalon keresztül lehetne sorolni.

A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy az Egyesült Államokban elő fiatalok nagy része nincs tisztában azzal, hogy milyen súlyos tragédiához vezetett a zsidó gyűlölet történelemben. 2020 szeptemberében közzétettek egy átfogó felmérést melyből kiderült, hogy

a 18 és 39 év közötti amerikaiak 63 százaléka még nem hallott a holokausztról, valamint, hogy a megkérdezettek 36 százaléka azt gondolta: kétmillió vagy annál kevesebb zsidó áldozata volt a tragédiának.

A jelentés felhívta a figyelmet arra, hogy az amerikai iskolákban nagyobb figyelmet kellene fordítani a történelem órákon az emberiség egyik legnagyobb tragédiájának, a holokausztnak az oktatására. A felmérés alapján az is kiderült, hogy a megkérdezettek 48 százaléka a 40 ezer koncentrációs tábor közül egyet sem tudott megnevezni.

A teljes írást itt lehet elolvasni.

Szörnyű jelenetek New Yorkban: zsidókat támadtak a palesztin tüntetők

Gyújtóbombát dobtak zsidó amerikaiakra a város „gyémánt negyedében”, több zsidót inzultáltak és megvertek, egy étterem teraszán ülő zsidó vendégeket pedig köpködni kezdte egy palesztin zászlókkal vonuló csoport.