Harry herceg tovább teregeti a királyi szennyest

Újabb hosszú interjút adott ki a herceg, amelyben apját a brit trónörököst támadja, s amely a bulvár botrányon túl komoly diplomáciai válsághoz vezethet.

A „szökött herceg”, aki elvileg azért távozott Los-Angelesbe, hogy „megőrizze a magánéletét” leleplező interjú sorozatot ad Oprah Winfrey-nek. Az interjúkban saját „nehéz gyerekkorán” kesereg és apját valamint a királyi családot szidja.

Normális esetben ez csak a bulvár lelkes olvasóinak lenne hír, azonban mivel az Egyesült Királyság alkotmányos monarchia a herceg kitárulkozása súlyos károkat okozhat a törékeny rendszernek.

A férjét gyászoló 95 esztendős királynő nem reagált unokája legújabb kitárulkozásra, de egyre többen követelik az udvarnál, hogy vegye el Harry és felesége Meghan Markle királyi címét.

Harry az interjúkban apját kegyetlenséggel vádolja, elmeséli, hogy hogyan ivott és drogozott, és megosztja azt is, hogy a családja nem hitte el, hogy Meghannek öngyilkossági gondolatai vannak – írja a Daily Mail. 

A felmérések szerint az angoloknak egyre inkább elege van a hercegből, és egyre többen követelik, hogy fosszák meg a rangjától.

A királyi szakértők abban reménykedtek, hogy Harry és felesége, ahogy ígérték az Oprah interjúval „elmondták a maguk igazságát” és nyugodtan élik tovább az életüket a kaliforniai luxus villájukban.

Harry herceg nemrég Amerikában is közfelháborodást okozott miután az Alkotmány első kiegészítését (szólásszabadság) „marhaságnak” nevezte. Több republikánus politikus is kifejezte, hogy a herceg bármikor visszatérhet Nagy-Britanniába.

A királyi család tagjaként komoly diplomáciai fejtörést okoz a herceg a briteknek, hiszen ő nem pusztán magánember, hanem a brit trón potenciális (most már igen valószínűtlen, hiszen egyre hátrébb tolódik ) örököse is.

A legutóbbi Oprah interjú is komoly problémát okozott az angoloknak, a parlamentben többen felszólaltak a királynő védelmében.

Újabb PR katasztrófa a soha nem nyilatkozó királyi családnak, hogy a herceg több részes interjúsorozatot ad az amerikai sztárriporternek, amelyben kijelentette, hogy „őt már nem lehet hallgatásra kényszeríteni.”

Harry herceg valószínűleg nem érzi, hogy az interjúk milyen diplomáciai bonyodalmakat okoznak, nem csak az őt vendégül látó országnak, hanem saját hazájának, és a királyi családnak is. A 36 esztendő híresség a kitárulkozását követően kijelentette Oprahnak, hogy készen áll arra, hogy megkezdje a családi kapcsolatainak a „begyógyítását” és a „kibékülést”.

Szegény gazdagok – Harry és Meghan a királyi család ellen

Kérdés, hogy egy olyan korban, ahol mindent értéktelennek ítélnek, ami a múlthoz tartozik, meddig maradhat életben a botrányoktól sújtott brit monarchia? Hajdú Tímea írása.