Van, aki meglepődik ezen? A Black Lives Matter a Hamász terroristái mellett áll

A Black Lives Matter hétfőn „szolidaritást hirdetett a palesztinokkal” egy héttel azután, hogy a Hamász terroristái Gázában könyörtelen rakétatüzet zúdítottak Izraelre, válogatás nélkül bombázva polgári célpontokat, valamint néhány rövid hatótávú rakétát ledobva és épületeket felrobbantva a területen — írja a Fox News.

„A Black Lives Matter szolidáris a palesztinokkal” – tweetelte a csoport.

„Mi egy olyan mozgalom vagyunk, amely elkötelezett a telepes gyarmatosítás minden formájának felszámolásában, és továbbra is kiállunk a palesztinok felszabadítása mellett. (Mindig is voltunk és mindig is leszünk.) #freepalestine.”

A bejelentés egy „köszönő” tweetet váltott ki az ellentmondásos Boycott, Divestment and Sanctions mozgalomtól, vagyis a BDS-től, amely évek óta gazdasági embargóra szólít fel Izrael ellen.

„Köszönjük a szolidaritást” – tweetelte válaszul a baloldali csoport. „Fergusontól Palesztináig a rasszizmus, a fehér felsőbbrendűség elleni és az igazságos világért folytatott küzdelmeink egyesülnek!”

Black Lives Matter on Twitter: „Black Lives Matter stands in solidarity with Palestinians. We are a movement committed to ending settler colonialism in all forms and will continue to advocate for Palestinian liberation. ( always have. And always will be ). #freepalestine / Twitter”

Black Lives Matter stands in solidarity with Palestinians. We are a movement committed to ending settler colonialism in all forms and will continue to advocate for Palestinian liberation. ( always have. And always will be ). #freepalestine

A tweet akkor érkezett, amikor palesztinbarát tüntetők gyűltek össze az Egyesült Államokban és más nyugati országokban, hogy tűzszünetet követeljenek a térségben.

Az Izrael és a Hamász fegyveresek között zajló harcokban az elmúlt nyolc napban legalább 12 izraeli és 213 palesztin halt meg, köztük 61 gyermek és 36 nő.

Kedd estig több mint 100 izraeli és 1400 palesztin sebesült meg.

A katonai konfliktus május 10-én drámaian kiéleződött, amikor a Hamász egyik rakétát a másik után lőtt Jeruzsálemre, miután az izraeli rendőrség és a palesztin tüntetők között erőszakos összecsapás történt az al-Aksza mecsetnél. A több ezer izraeli ellentámadás és az Iron Dome védelmi rendszer ellenére a rakétatámadások nem csitultak.

Baloldali csoportok és progresszív törvényhozók azonban Izraelt hibáztatják az erőszakért olyan „apartheid államnak” nevezve azt, amely „háborús bűnöket” és más atrocitásokat követ el a palesztin civilek ellen, akiket viszont a Hamász gyakran emberi pajzsként kezel, és a légicsapásokat a civilek lakta magas épületekre vonzza.

Az Izraeli Védelmi Erők azt állítják, hogy figyelmeztetik a civileket az ilyen helyszínekre mért csapások előtt, hogy legyen idejük biztonságba menekülni, mielőtt a Hamász létesítményeit a földdel teszik egyenlővé.

Israel Defense Forces on Twitter: „Israel fights to protect its civilians.Hamas uses civilians to protect itself. pic.twitter.com/J6WVye1Lqy / Twitter”

Israel fights to protect its civilians.Hamas uses civilians to protect itself. pic.twitter.com/J6WVye1Lqy

„Izrael azért harcol, hogy megvédje a civileket” – tweetelte az IDF kedden. „A Hamász a civileket használja fel arra, hogy megvédje magát”.

Így ünneplik izraeli arabok a saját falujukat érő rakétákat (videó)

Mint a Ynet megírta szombaton, több rakétát is lőttek Gázából izraeli és „ciszjordániai” palesztin településekre, ideértve Ramallahot és Tulkarmot.