Újabb izraeli halálos áldozatot követelt a palesztin terror

Az izraeli Barzilaj kórház Askelónban szerda délelőtt 4 olyan sebesültet fogadott, akiket egy Gázai övezetből vállról indított páncéltörő rakéta talált el, miközben az övezet környékén utaztak.

Az egyik sebesült meghalt, egy másik utas életveszélyes állapotban van – jelentette az izraeli katonai rádió tudósítója a kórházból.

Benjámin Netanjahu, az izraeli átmeneti kormány miniszterelnöke a vegyesen, zsidók és arabok lakta észak-izraeli Akkóba látogatott, ahol kedden zavargások törtek ki, arab fiatalok erőszakos tüntetéseken vettek részt és gyújtogattak.

Reuven Rivlin izraeli államfő éles szavakkal ítélte el az arab fiatalok zavargásait a vegyes lakosú városokban, és a Lodban történteket pogromnak nevezte. Brutális támadásnak nevezte az izraeli zászló palesztinra cserélését Lodban, ami szerinte árt az arabok és a zsidók izraeli együttélésének, és elítélte az arab vezetők hallgatását a történtek után.

Arab tüntetők felgyújtottak egy zsinagógát Lod városában

Tombol az erőszak több izraeli városban.

Beni Ganz izraeli védelmi miniszter bejelentette, hogy a katonai hadművelet a gázai fegyveresek ellen „addig fog tartani, amíg szükséges”.

„Izrael nem készül tűzszünetre. Csak ha teljes csendet érünk el, akkor beszélhetünk nyugalomról”

— mondta Ganz a gázai rakétatámadások egyik legfőbb célpontjában, Askelónban tett látogatásán szerdán.

Késő délutánra Netanjahu összehívta a biztonsági kabinetet a helyzet értékelésére és a további lépések meghatározására. A miniszterek a Falak őrzője hadművelet esetleges kiterjesztéséről fognak szavazni a 12-es kereskedelmi TV csatorna hírportáljának értesülése szerint.

Hétfő este rakétaháború kezdődött Izrael és gázai szélsőséges iszlamista szervezetek között, miután Jeruzsálemben összecsapások törtek ki palesztin zavargók és az izraeli biztonságiak között a jeruzsálemi Templom-hegyen.