Folyamatosan csapnak le a Hámász rakétái Dél-Izraelre

Az elmúlt 24 órában több, mint 250 rakétát indítottak a Hámász terrorcsoport uralta Gázai-övezetből Izrael területre. 31 izraeli sebesült van eddig.

A Times of Israel és az Israel Hayom információi szerint Áskelon és Ásdod városában is több rakéta csapódott be, utóbbiba legalább két rakéta okozott tüzet és rombolt le épületeket, előbbi hat rakéta találatot kapott.

A sebesültek közt van egy 12 éves izraeli gyerek is. Az izraeli hadsereg rendelete értelmében a dél-izraeli városokban bezárták az oktatási intézményeket és a lakossági gyülekezést is 10 főben maximalizálták kül-, illetve 50 főben beltéren. Csak azok az üzletek lehetnek nyitva, amelyek rendelkeznek óvóhellyel.

StandWithUs on Twitter: „#BREAKING Video: A residential area in Ashkelon was hit directly by a rocket fired from Gaza. Palestinian terrorists are continuing to target innocent Israelis.#Israel #IsraelUnderAttack pic.twitter.com/bCItd2F8Cv / Twitter”

BREAKING Video: A residential area in Ashkelon was hit directly by a rocket fired from Gaza. Palestinian terrorists are continuing to target innocent Israelis.#Israel #IsraelUnderAttack pic.twitter.com/bCItd2F8Cv

Az izraeli hadsereg válaszul folytatja intézkedéseit a Gázai-övezet terroristái ellen, a hírek szerint a palesztin Iszlám Dzsihád terroristaszervezet két vezetőjét sikerült likvidálni egy célzott légicsapás eredményeként.

Reuven Rivlin államelnök felszólította az arab vezetőket, hogy szólaljanak fel az erőszak ellen.

Videó: Majdnem meglincseltek arabok egy zsidó sofőrt Jeruzsálemben

Egy magányos rendőr érkezett a helyszínre, és lőtt a levegőbe, hogy elűzze a tömeget.