Ben Gvir a miniszterelnököt okolja, amiért a rendőrség megtiltotta a zsidók számára a Templom-hegy látogatását

Az izraeli rendőrség hétfő reggel úgy döntött, hogy biztonsági okokból nem engedélyezi a zsidók számára a Templom-hegy látogatását és a Jeruzsálem-napi ünnepi zászlós felvonulást, a napok óta tartó palesztin zavargások miatt – írja az Ujkelet.live.

A nemrégiben lezárult biztonsági értékelés után [Kobi Sábtáj] rendőrbiztos úgy döntött, hogy nem engedélyezi a látogatást a Templom-hegy területén – áll a rendőrség hétfő reggeli közleményében.

Az 1967 után létrejött status quo értelmében a Templom-hegyet a Waqf irányítja Jordánia védnöksége és Izrael ellenőrzése alatt. A zsidók bár látogathatják, de nem imádkozhatnak a helyszínen.

A rendőrségi bejelentés, amely nem sokkal azelőtt történt, hogy többszáz zsidó már elindult a Templom-hegy felé, felháborodást váltott ki több jobboldali törvényhozótól.

A jelenleg a vallásos cionizmus frakcióhoz tartozó, Itamar Ben Gvir (Otzma Jehudit) kijelentette, hogy az erőszak és a megfélemlítés győzelmet aratott és Benjamin Netanjahu miniszterelnököt illetve Amir Ohana közbiztonsági minisztert hibáztatva, kijelentette, hogy a héten nem fog a Likud rendelkezésére állni, bármilyen törvény megszavazásáról legyen szó.

A teljes cikk itt olvasható.