Aki kiakadt Demeteren, az most miért nem akad ki?

Mi az oka a kettős mércének a holokauszt felhasználásának terén a magyar politikában? – teszi fel a kérdést Schiffer András a Facebookon.

Az LMP volt elnöke ezt a kérdést teszi fel:

„Aki – velem együtt – kiakadt Demeter Szilárd novemberi gázkamrázós párhuzamán, az ugye azt sem tartja helyén valónak, ha egy frekvenciapályázat eredményét a vészkorszak jogfosztásaihoz hasonlítják? Ugye nem arról van szó, hogy amíg egyeseket azonnali – és megérdemelt – erkölcsi megvetés sújt, ha aktuálpolitikai megfontolásokból hadonásznak a Holokauszt emlékével, addig mások ezt szabadon megtehetik saját üzleti és/vagy politikai céljaik érdekében?”

Schiffer arra utal, hogy a Klubrádió vezetése szerint a Spirit FM és az ATV árulást követett el, amikor lecsaptak a Klubrádió korábbi frekvenciára. A Klubrádió szerint: „A hatalom áldozataitól elkobzott vagyon kiigénylése hazánkban nem minden hagyomány nélküli. Aki ebben a mocskos játékban részt vesz, az nem marad ártatlan”.

Demeter Szilárd és a holokausztmetafora

Azt kell megérteni, hogy a holokauszt az egész magyar nemzetet érintő tragédia, nem pusztán ütős nyelvi kép. Megyeri A. Jonatán írása.