Párizsban kiskorú afrikai migránsokat kényszerítettek lopásra

Eljárás indult hat ember ellen Párizsban, akik a gyanú szerint észak-afrikai országokból kísérő nélkül illegálisan érkezett kiskorúakat kihasználtak, és lopásra kényszerítettek – erősítették meg szerdán rendőrségi források a Le Monde című napilap értesülését.

A tájékoztatás szerint a hat ember ellen pénteken indított eljárást egy párizsi vizsgálóbíró emberkereskedelem, bűnszervezet, bűnszervezetben elkövetett lopás, valamint pénzmosás gyanúja miatt. Mind az öten előzetes letartóztatásba kerültek, egy hatodik embert pedig rendőri felügyelet alá helyeztek.

A Le Figaro című napilap írta meg először, hogy a múlt héten párizsi elővárosokban illegális bevándorlókat, marokkóiakat és algériaiakat vettek őrizetbe. A lap szerint ezek az emberek

a kísérő nélküli érkezett kiskorúaknak szállást kínáltak, majd „bűnügyi eligazító képzést” tartottak nekik. Felvilágosították őket arról, hogy melyek a legjobb negyedek a zsebtolvajláshoz vagy az ékszerlopáshoz. Hibázás esetén a gyerekeket megbüntették és megvonták a beígért részüket a lopott zsákmányból.

Egy parlamenti jelentés szerint az igazságügyi minisztérium által 2020 szeptemberében nyilvántartott 2-3 ezer kísérő nélkül érkezett illegális bevándorlónak mintegy tíz százaléka kerül bűnözők kezei közé. Háromnegyedük észak-afrikai országokból, Algériából, Marokkóból, esetenként Líbiából vagy Elefántcsontpartról származik.

Párizsban és más francia nagyvárosokban ezek a gyerekek gyógyszereket és olcsóbb kábítószerekből kevert bódítószereket fogyasztanak, amelyek „megkönnyíti a bűncselekmények elkövetését”. Ezek többsége zsebtolvajlás a tömegközlekedési járműveken vagy az utcán, időnként betörés, elsősorban gyógyszertárakba.

Az összeomlás szélén áll a francia zsidó közösség

Az elmúlt évtizedben 50 ezer francia zsidó ment el Franciaországból Izraelbe.