„Anyának tartom magam” – Abby Shapiro a vetéléséről

Az ortodox zsidó énekesnő és influencer, aki Ben Shapiro konzervatív kommentátor húga, egy videóban beszélt babájának elvesztéséről. 

Abby Shapiro Roth operaénekesnő, a Classically Abby nevű YouTube-csatorna arca, illetve a konzervatív kritikus, Ben Shapiro testvére, aki nyíltan vállalja ortodox zsidóságát. Az énekes néhány hete történt vetéléséről beszélt egy videóban – írja a Vasárnap.hu

„Azért akartam erről beszélni, mert néhányan nagyon magányosnak érezhetik magukat ebben a helyzetben, mintha az ő hibájuk lenne. És nem akartam, hogy bárki is ezt érezze”

– mondta Abby Shapiro a videóban.

A nő férjétől, családjától, barátaitól ugyan sok támogatást kapott, hogy ne érezze úgy, hogy magára van hagyva a fájdalmával, de úgy érzi, hogy az amerikai társadalomban keveset beszélnek ezekről a tragédiákról, annak ellenére, hogy nagyon sok nőt érint.

Shapiróék a 12. héten vesztették el babájukat.

„Valójában a 10. héttől kezdve már nem növekedett […]. Láttuk a szívhangját, és tudtam, hogy a vetélésre való esély csökken, amikor már látod a babád szívverését. Így nem féltem.”

Amikor Abby Shapiro megtudta, hogy elvesztette a gyermeket, rádöbbent, hogy erre érzelmileg nem volt felkészülve.

Az operaénekes azt üzente a vetélést átélt nők számára, hogy „ne ítéljék el a saját érzéseik”. Hagyják, hogy a gyász természetes folyamata lejátszódhasson bennük.

„Anyának tartom magam, még akkor is, ha nem adatott meg, hogy találkozzak a kisbabámmal” – mondta Abby Shapiro.

Az ortodox zsidó Shapiro arra biztat mindenkit, aki hasonló helyzetben van, hogy bátran forduljon fájdalmával Istenhez.

Számomra, ami nagyon fontos volt, hogy tudtam, vannak, akik mellettem állnak, de nem kellett nekik megoldani a problémát és nem is kellett betölteniük az űrt. Csak ott ültek velem, anélkül, hogy bármit is mondaniuk kellett volna, csak ott voltak, és tudtam, ha szeretnék, szólhatok hozzájuk […]. Erre volt szükségem” – mondta a videóban az énekesnő.

I had a miscarriage

ConservativeInfluencer #LetsBeClassic #ClassicCrewYou’re not alone.To support my channel and to get access to EXCLUSIVE content not available anywhere else,…