Meghalt Anne Douglas, a hollywoodi színészlegenda, Kirk Douglas özvegye

Meghalt 102 éves korában Anne Douglas, a hollywoodi színészlegenda, Kirk Douglas özvegye. A német származású színésznő, producer és filantróp, lánykori nevén Hannelore Marx, békésen halt meg csütörtökön Beverly Hills-i otthonában – írja az Origo.

Kirk Douglas tavaly februárban hunyt el 103 éves korában. 1954-ben házasodtak össze, és együtt élték le az életüket. „A legjobbat hozza ki belőlünk, különösen apámból. Anne támogatása nélkül sohasem futott volna be ilyen pályát” – búcsúzott tőle Michael Douglas hollywoodi színész, Anne Douglas mostohafia.

A második világháború alatt nem akart visszatérni a hitleri Németországba, ezért Belgiumban folytatta tanulmányait. 1940-ben, amikor a németek Brüsszelt bombázták, Franciaországba menekült. De mivel német okmányai voltak, a belga állampolgárság kedvéért hozzáment Albert Buydenshez.

1953-ban ismerte meg második férjét, Kirk Douglast, amikor a színész felajánlotta neki, hogy legyen a publicistája Párizsban, ahol a Kegyelemlövés című filmet forgatta. Anne azonban visszautasította a felkérést, és abba sem ment bele, hogy együtt vacsorázzon a színésszel. A sztárnak viszont, aki nem volt hozzászokva a visszautasításhoz, végül sikerült rávennie, hogy vállalja el az állást, és 1954 májusában már együtt repültek Las Vegasba, hogy összeházasodjanak. Két gyermekük született.

A Douglas házaspár 2017-ben együtt adott ki egy memoárt hosszú, közös életükről. Anne Douglas számos karitatív programot támogatott, egyebek mellett iskolai játszóterek biztonságossá tételéhez járult hozzá, segítette a fedélnélkülieket, és mellrákjából kigyógyulva támogatta a rákkutatást is.

Az 1964-ben létrehozott Douglas Alapítvány több mint 118 millió dollárt adományozott jótékony célokra.

A teljes cikk itt olvasható.

103 éves korában távozott Kirk Douglas

A hollywoodi színészlegenda, akinek élete utolsó éveiben egyre fontosabbá vált zsidó származása, szerdán Beverly Hills-i otthonában hunyt el.