Joszi Dagan elrettentő válaszra szólította fel a kormányt a tapuachi támadással kapcsolatban

Joszi Dagan, a Szamáriai Tanács vezetője és Elad Rabinowitz, az itamari heszder jesiva igazgatója vasárnap este meglátogatta a tapuachi elágazásnál történt lövöldözés három áldozatát a Petah Tikva-i Beilinson kórházban – írja az Ujkelet.live.

Dagan a kórházban a héber médiának (arutz7) adott rövid nyilatkozata során a jeruzsálemi politikai vezetést okolta a történtekért, mondván az izraeli kormány elvesztette elrettentő erejét. Továbbá hozzátette, elképzelhetetlennek tartja, hogy a tanács vezetőjeként újra és újra a kórházat kell látogatnia a sebesültek és a családok erősítése miatt a legnehezebb napjaikban, holott a feladat óvodák és iskolák építése, és nem a terrorizmus következményeinek kezelése.

Megragadva az alkalmat, Dagan felszólította az izraeli kormányt, hogy térjen észhez, teremtsen biztonságot és erősítse Izrael népét.

Kemény megtorló intézkedéseket szorgalmazok a Palesztin Hatóság ellen, amely finanszírozza és szervezi ezt az izraeli állampolgárok elleni terrorista tevékenységet. Itt a helye és ideje a katonai és a polgári válasznak – az izraeli kormánynak be kell jelentenie, hogy több ezer lakást épít a településen. Kizárólag a jelentős katonai és polgári válasz csökkentheti a támadások motivációját – hangsúlyozta Dagan.

A heszder igazgatója, Rabinowitz támogatásukról biztosította a sérülteket és családjaikat, valamint arra kérte a nyilvánosságot, hogy imádkozzon a sebesült Amicháj, Jehuda és Benaja gyógyulásáért, hozzátéve

A történtek jobban megerősítenek, és senki sem állíthat meg vagy késleltethet minket. Mindez annak a jele, hogy a jesiva pontosan ott kell elhelyezkedjen el, ahol jelenleg is van.

Tegnap kora este a szamáriai Tapuach-csomópontnál, terroristák mozgó járműből nyitottak tüzet, megsebesítve három jesiva hallgatót, akik a buszmegállóban tartózkodtak. Vasárnap néhány órán belül ez volt a második támadás.

Többen megsebesültek egy terrortámadásban Júdea és Szamáriában

Ketten súlyos állapotban vannak, a harmadik áldozat pedig könnyű sérüléseket szenvedett.