Zsinórban harmadik éjszaka folytatódtak a gázai rakétatámadások

A pénteken és szombaton Izraelre kilőtt mintegy 40 rakéta után, gázai terroristák vasárnap éjszaka tovább folytatták támadásaikat – írja az Ujkelet.live.

Az izraeli hadsereg nem hajtott végre megtorló csapásokat sem a szombati sem a vasárnapi rakétatámadásokra, nyilván ezzel próbálva enyhíteni a feszültséget. Helyette lezárta a gázai halászati zónát.

A gázai terrorista frakciók azt mondták, hogy a hétvégi rakétatámadások válaszul szolgáltak a jeruzsálemi zavargásokra, ahol az arab lakosok több napon át demonstráltak a Damaszkusz kapu közelében alkalmazott ramadáni gyülekezési korlátozások ellen. Ezeket a korlátozásokat, a rendőrség alig több mint egy órával az első rakéta kilövése előtt feloldotta – kezdve a kerítések lebontásával -, ami olyan spekulációkhoz vezetett, miszerint a rakétákat „ünneplésnek” szánták.

A vasárnap éjszakai rakétatámadások 10:45-kor kezdődtek. Az övezetből kilőtt egy rakéta a határkerítés közelében, nyílt területen landolt. A szirénák a közösségekben nem aktiválódnak, csak a becsapódási területen.

A teljes cikk itt olvasható.

Ismert terrorista lett a Hámász tengerentúli vezetője

Khaled Mashaal ismert arc, négy éve váltották le, most ismét pozícióba kerül.