A Fidesz Európa tanácsi delegációja csatlakozott az európai konzervatívokhoz

A csatlakozás fontos lépést jelent az európai jobboldalon belüli együttműködés kialakításának irányába az Európa Tanács fórumán belül – mondta el Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke az MTI szerint.

A Fidesz Európa tanácsi delegációja csatlakozott az Európa Tanács Európai Konzervatív Frakció és Demokratikus Szövetség nevű frakciójához – tájékoztatta az MTI-t Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke hétfőn, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének egyhetes ülése hétfői munkanapjának keretében.

Németh Zsolt telefonon nyilatkozva kiemelte: az európai konzervatívok frakciójához való csatlakozás fontos lépést jelent az európai jobboldalon belüli együttműködés kialakításának irányába az Európa Tanács fórumán belül.

A közgyűlés magyar delegációjának vezetője arról is tájékoztatott, hogy

az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése hétfőn a közgyűlés politikai bizottságának elnökévé választotta meg őt.

Az elnöki pozíció betöltése azért is fontos, mert ez által Magyarország még sikeresebben tudja majd megvalósítani a május 21-től kezdődő, fél éves európa tanácsi elnöksége munkaprogramjának prioritásait – tette hozzá a politikus.

Varga Judit: „Magyarország vezeti a küzdelmet, hogy az EU változtasson Jeruzsálemhez való hozzáállásán”

A magyar igazságügyminiszter először adott interjút izraeli lapnak, melyben érintette a kormány Izrael-barát politikáját is.